Ex-kuningas Juan Carlosin entinen rakastaja kertoo, että häntä uhkailtiin kuninkaan käskystä - Ulkomaat | HS.fi

Ex-kuningas Juan Carlosin entinen rakastaja kertoo, että häntä uhkailtiin kuninkaan käskystä

Rakastaja kertoi puhuvansa asiasta vasta nyt, koska hän ei uskonut olevansa turvassa ennen kuin uhkauksen tehneen tiedustelujohtajan ja entisen kuninkaan syytesuojat raukeavat.

15.1. 19:53

Espanjan ex-kuninkaan Juan Carlosin entisen rakastajan Corinna Larsenin mukaan maan tiedustelupalvelun entinen johtaja uhkasi hänen henkeään kuninkaan määräyksestä.

Larsen kertoi espanjalaiselle oikeusistuimelle, että Espanjan CNI-tiedustelupalvelun johtaja Felix Sanz Roldan oli kertonut hänelle toukokuussa 2012, että hänen henkensä on vaarassa, jos hän ei luovuta asiakirjoja, joista käyvät ilmi kuninkaan kytkökset laajaan korruptiovyyhtiin.

Larsenin mukaan Roldan teki selväksi, että kuningas on uhkauksen takana. Hän sanoi puhuvansa asiasta vasta nyt, koska niin kauan kuin Roldanilla ja Juan Carlosilla oli syytesuoja, hän ei uskonut olevansa turvassa.

Larsen esiintyi todistajana jutussa, jossa Roldan on haastanut oikeuteen entisen poliisipäällikön muun muassa herjauksesta. Larsen kertoi uhkauksista poliisipäällikölle vuonna 2015, ja tämä kertoi asiasta myöhemmin lehtihaastattelussa.

Juan Carlos luopui vallasta vuonna 2014. Hän asuu korruptiotutkintaa paossa Arabiemiraateissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat