Alaraaja­halvaantunut Lai Chi-wai kiipesi 250 metrin korkeuteen pilven­piirtäjää pitkin Hongkongissa – Video näyttää tempauksen - Ulkomaat | HS.fi

Alaraaja­halvaantunut Lai Chi-wai kiipesi 250 metrin korkeuteen pilven­piirtäjää pitkin Hongkongissa – Video näyttää tempauksen

Kymmenen vuotta sitten halvaantunut Lai Chi-wai on kuulunut maailman parhaimpiin kiipeilijöihin.

17.1. 11:55

Kymmenen vuotta sitten halvaantunut Lai Chi-wai toteutti 16. tammikuuta yhden unelmistaan ja kiipesi ylös pilvenpiirtäjää Hongkongissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lai Chi-wain tavoitteena oli nousta Nina Towersien toisen tornin ylimpään kerrokseen 300 metriin, mutta 10 tunnin kiipeämisen jälkeen käsivoimat ehtyivät ja hän keskeytti nousun 250 metrin korkeuteen.

”Pelkäsin hieman. Vuorta kiivetessä voi ottaa kiinni kallioista ja käyttää koloja. Mutta lasiseinällä voi luottaa ainoastaan köyteen, josta roikkuu”, Lai kertoi Reutersille.

Lai Chi-wai oli ennen liikenneonnettomuudessa halvaantumistaan maailman kiipeilijöiden parhaimmistoa. Hän on muun muassa voittanut Aasian kalliokiipeilymestaruuden neljästi.

Onnettomuuden jälkeen hän otti tavoitteekseen päästä kiipeilemään pyörätuolista huolimatta. Hän palasi myös työhönsä kiipeilyohjaajaksi.

”Löysin suunnan elämälleni, tiesin, että voisin yhä tehdä elämässäni sitä, mitä haluan. Tavallaan unohdin, että olen vammainen, saatoin yhä unelmoida ja tehdä sitä mistä pidän, vaikka olen vammautunut”, Lai kertoo.

Lai on ennen pilvenpiirtäjätempausta kiivennyt pyörätuolissa myös liki 500 metriä korkealle Lion Rockille, joka on tunnettu vuori Hongkongissa.

”Osa ihmisistä ajattelee, että me vammaiset olemme aina heikkoja ja tarvitsisimme aina apua, avustamista ja ihmisten sääliä. Haluan kertoa kaikille, että niin ei tarvitsisi ajatella”, Lai toteaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat