Yhdysvaltain kongressi eristettiin pienen tuli­palon vuoksi, turvallisuus­uhkaa ei ole - Ulkomaat | HS.fi

Yhdysvaltain kongressi eristettiin pienen tuli­palon vuoksi, turvallisuus­uhkaa ei ole

Yhdysvaltalaismedioiden toimittajat kertoivat aiemmin poliisi lähettäneen sähköpostin, jonka mukaan kongressin alueen rakennuksiin ei ole pääsyä turvallisuusuhan vuoksi.

Turvatoimia on kiristetty Washingtonissa tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisten vuoksi.­

18.1. 17:45 | Päivitetty 18.1. 18:10

Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin kongressitalo ja muut alueen rakennukset eristettiin lyhytaikaisesti lähistöllä syttyneen pienen tulipalon takia, Capitolin poliisi kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Yhdysvaltain salainen palvelu kertoo Twitterissä, että palo on sammutettu eikä turvallisuusuhkaa ole. Kongressi ja ympäröivät rakennukset eristettiin varotoimenpiteenä.

Useiden yhdysvaltalais­medioiden toimittajat kertoivat aiemmin Twitterissä Capitolin poliisin lähettäneen sähköpostin, jonka mukaan yhteenkään alueen rakennukseen ei ole pääsyä turvallisuusuhan takia. Rakennuksista ei myöskään pääässyt ulos.

”Jos olet ulkona, hakeudu suojaan”, poliisi ohjeisti sähköpostissa.

Capitoin poliisi kertoi tiedotteessa ohjanneensa sisällä kongressissa olleita ihmisiä suojaan. Bidenin virkaanastujaisten valmistelu keskeytettiin turvallisuusuhan tutkinnan ajaksi.

NBC-kanavan toimittaja Julie Tsirkin kirjoitti Twitterissä viranomaislähteisiin vedoten, että turvallisuusuhka olisi ollut tulipalo kodittomien leirissä.

Kongressitalon sisällä oleva Fox Newsin toimittaja Edward Lawrence lähetti videokuvaa kongressitalon sisältä.

”Kansalliskaarti käski liikkeelle. Näen monen Capitolin poliisin juoksevan”, Lawrence kertoi twiitissä.

Trumpin tukijat hyökkäsivät loppiaisena kongressitaloon vaatien tulevan presidentin Joe Bidenin vaalivoiton kumoamista. Yhteensä viisi ihmistä sai surmansa hyökkäyksessä.

Turvatoimia Washingtonissa ja muiden osavaltioiden pääkaupungissa on kiristetty Bidenin keskiviikkoisten virkaanastujaisten vuoksi. FBI oli varoittanut aseellisten hyökkäysten uhasta jokaisessa 50 osavaltiossa.

Loppiaisena tapahtuneen kongressin väkivaltaisen valtauksen jälkeen äärioikeiston kannattajat vannoivat palaavansa Washingtoniin ennen kuin Biden astuu virkaansa.

Virkaanastujaisia turvaa Washingtonissa 25 000 kansalliskaartin sotilasta. Määrä on noin kaksi ja puoli kertaa suurempi kuin aiemmissa virkaanastujaisissa, uutistoimisto AP kertoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat