Äyriäislastin toimitus Britanniasta edellyttää nyt jopa satoja asiakirjoja – Vihaisten yrittäjien rekat täyttivät Boris Johnsonin työhuoneen edustan - Ulkomaat | HS.fi

Äyriäislastin toimitus Britanniasta edellyttää nyt jopa satoja asiakirjoja – Vihaisten yrittäjien rekat täyttivät Boris Johnsonin työhuoneen edustan

Hallintorakennusten eteen kokoontui maanantaina yli 20 rekkaa, mikä ruuhkautti liikennettä.

19.1. 8:49

Britannian ero Euroopan unionista on lisännyt turhaa byrokratiaa, julistivat mielenosoitukseen Lontoon keskustaan kokoontuneet kalastusalan yrittäjät maanantaina.

Britannian parlamentin ja pääministeri Boris Johnsonin työhuoneen edustalle Downing Streetille rekkansa pysäköineet mielenosoittajat vaativat hallintoa helpottamaan huonosti säilyvien kala -ja äyriäistuotteiden vientiä ulkomaille.

Nykyiset asiakirjojen tarkastukset ja muut muodollisuudet viivästyttävät yrittäjien mukaan vientiä niin paljon, etteivät EU-maat ole enää kiinnostuneita ostamaan mereneläviä. The Guardian -lehden haastattelema yrittäjä kertoi esimerkiksi tarvinneensa 400 sivua erilaisia asiakirjoja, jotta hän sai kuljetettua lastinsa EU-rajan yli.

”Meillä on vahva tunne, että koko järjestelmä voi kaatua”, kommentoi Venture Seafoods -yhtiön johtaja Gary Hodgson The Guardianille.

”Epäpätevä hallitus tuhoaa äyriäisteollisuuden”, julisti iskulause rekan kyljessä parlamentin edustalla Lontoossa maanantaina.­

Hallintorakennusten eteen kokoontui yli 20 rekkaa, mikä ruuhkautti liikennettä. Rekkojen kyljessä oli iskulauseita, kuten ”Brexit-verilöyly” ja ” Epäpätevä hallitus tuhoaa äyriäisteollisuuden”.

Pääministeri Johnson kommentoi yrittäjien huolta lupaamalla, että valtio korvaa heidän kärsimiään tappioita. Johnsonin mukaan Britanniasta tulevien merenelävien kysyntä on vähentynyt Manner-Euroopassa paitsi EU-eron myös koronavirusepidemian takia.

Yrittäjät kritisoivat EU-eron jälkeistä byrokratiaa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat