Kaasuräjähdys repi pappien asuintalon Madridin keskustassa – ainakin kolme kuollut - Ulkomaat | HS.fi

Kaasuräjähdys repi pappien asuintalon Madridin keskustassa – ainakin kolme kuollut

Viranomaiset ovat vahvistaneet räjähdyksen kaasuräjähdykseksi. Talon kuumavesivaraajaa oltiin parhaillaan korjaamassa.

Räjähdys repi irti julkisivun rakennuksen useista kerroksista.­

20.1. 16:59 | Päivitetty 20.1. 19:40

Madridin keskustassa sijaitsevassa rakennuksessa on tapahtunut voimakas räjähdys, joka on tuhonnut ainakin neljä tai viisi kuusikerroksisen talon kerrosta. Asiasta kertovat muun muassa Espanjan yleisradioyhtiö RTVE sekä El País -sanomalehti ja uutistoimisto AFP.

Mediatietojen mukaan ainakin kolme ihmistä kuoli ja kuusi loukkaantui räjähdyksessä. Ainakin yksi loukkaantuneista sai vakavia vammoja, ja ainakin yksi ihminen on edelleen kateissa.

”Rakennuksessa näyttää tapahtuneen kaasuräjähdys”, kertoi Madridin pormestari Jose Luis Martinez-Almeida toimittajille paikan päällä AFP:n mukaan. Viranomaiset vahvistivat myöhemmin räjähdyksen aiheutuneen kaasusta. Tapahtumahetkellä talon kuumavesivaraajaa oltiin korjaamassa.

Katolisen kirkon omistamassa rakennuksessa on asunut pappeja. El Paísin mukaan kuolonuhreiksi on vahvistettu kadulla kävellyt 85-vuotias nainen ja mies, jonka ikää ei ole kerrottu. Uutistoimisto Reuters kertoo, että kirkon työntekijä oli kateissa.

Poliisin kerrotaan eristäneen alueen, ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä lähti kohteeseen.

”Yhdeksän pelastusyksikköä ja 11 ambulanssia on lähetetty rakennuksessa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen”, Madridin pelastusviranomaisten Twitter-tilillä kerrottiin.

Räjähdyksen kerrotaan vaurioittaneen rakennuksen julkisivua ja levittäneen rakennuksen kappaleita ja rojua tielle. Myös autoja vaurioitui, AFP kertoo.

Räjähdys tapahtui Calle de Toledon varrella. Kyseessä on yksi Madridin keskeisistä historiallisista kaduista, ja räjähdyspaikka sijaitsee lähellä useita nähtävyyksiä.

”Ääni oli todella kova, todella kova. En ole koskaan kuullut vastaavaa”, kuvaili 43-vuotias kauppias Lorenzo Fomento räjähdystä AFP:lle puhelimitse.

Räjähdyksen naapurissa sijaitsee vanhusten hoivakoti, mutta kukaan laitoksen asukkaista ei loukkaantunut.

Espanjan televisiossa ja sosiaalisessa mediassa levinneissä videoissa näkyy räjähdyksen jäljiltä kaupungin taivaalle noussut savupatsas.

Ensihoitaja ja poliisi auttoivat ihmisiä räjähdyksen jälkeen Madridissa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat