Pelastajilta huonoja uutisia: lähes 600 metrin syvyyteen jumiin jääneiden kiinalaisten kaivos­miesten piina voi jatkua vielä yli kaksi viikkoa - Ulkomaat | HS.fi

Pelastajilta huonoja uutisia: lähes 600 metrin syvyyteen jumiin jääneiden kiinalaisten kaivos­miesten piina voi jatkua vielä yli kaksi viikkoa

Valtiollisen tv-kanavan välittämässä videossa näkyy, kuinka pelastajat poraavat valtavalla poralla kuilua maahan.

22.1. 10:40

Kiinan Shandongin maakunnassa Qixian kaupungissa tapahtui tammikuun 10. päivänä kaivosräjähdys, jonka seurauksena 22 kaivostyöntekijää jäi jumiin maan alle.

Viikkoon heistä ei kuulunut mitään, kunnes pelastustyöntekijät kuulivat ”koputuksen ääntä”. Kaivostyöntekijät onnistuivat lopulta lähettämään maan päälle viestin, jonka mukaan ainakin 12 heistä on edelleen elossa ja odottaa pelastusta. Valtaosa on jumissa noin 600 metrin päässä kaivoksen sisäänkäynnistä.

Heille on saatu välitettyä ruokapaketteja ja lääkkeitä pienen kuilun kautta. Tiettävästi yksi miehistä kuoli räjähdyksessä saamiinsa vammoihin.

Kymmenestä kaivostyöntekijästä ei ole etsinnöistä huolimatta kuultu mitään, joten heidän oletetaan kuolleen.

Pelastustyöntekijöiden mukaan raivaus kestää kuitenkin vielä useita päiviä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

”Esteet ovat liian suuria, joten tarvitsemme ainakin 15 päivää ennen kuin tavoitamme kaivostyöntekijät”, sanoi viestinnästä vastaava paikallis­viranomainen Kiinan valtiolliselle CCTV-kanavalle.

Maata tulisi siirtää jopa 70 tonnin painosta, jotta miehet saataisiin turvallisesti maan pinnalle.

CCTV:n välittämässä videossa näkyy, kuinka pelastajat poraavat valtavalla poralla kuilua maahan.

Kaivosonnettomuudet ovat Kiinassa yleisiä, sillä alalla on huonot turvallisuuskäytännöt ja sääntöjen noudattamista valvotaan heikosti.

Joulukuussa 23 työntekijää kuoli jäätyään jumiin kaivokseen Chongqingin kaupungissa.

Pelastustyöntekijöitä onnettomuuspaikalla Kiinan Qixiassa keskiviikkona.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat