The Washington Post: Kymmenillä kongressin poliisin työntekijöillä todettu korona­tartunta loppiaisen mellakan jälkeen - Ulkomaat | HS.fi

The Washington Post: Kymmenillä kongressin poliisin työntekijöillä todettu korona­tartunta loppiaisen mellakan jälkeen

Myös toistasataa kansalliskaartin sotilasta on saanut tartunnan Washingtonin seudulla.

Mielenosoittajat ottivat yhteen kongressin poliisien kanssa 6. tammikuuta tapahtuneessa mellakassa, jossa entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin.­

24.1. 5:35

Yhdysvalloissa 38:lla kongressin poliisin työntekijällä on todettu koronavirustartunta loppiaisen mellakan jälkeisinä viikkoina, kertoo sanomalehti The Washington Post. Tartuntamäärät ovat kasvaneet myös kaupungissa olleen kansalliskaartin sotilaiden parissa.

Lehden saamissa tiedoissa ei eritelty sitä, kuinka moni tartunnan saaneista oli paikalla kongressirakennuksessa mellakan aikaan. Tapahtumien aikaan kongressin poliiseja oli paikalla noin 1 400 henkeä.

Kongressirakennukseen 6. tammikuuta tehdyssä hyökkäyksessä poliisit joutuivat väkivaltaisiin yhteenottoihin silloista presidenttiä Donald Trumpia kannattaneiden mellakoitsijoiden kanssa. Kongressirakennukseen tunkeutui viranomaisten mukaan noin 800 mellakoijaa.

”Hyökkäyksen aikana poliisit yrittivät pitää turvallista etäisyyttä, mutta kaikki olivat toistensa kimpussa. Sitten oli pippurisumutetta ja ihmiset yskivät, ja ruumiinnesteitä lenteli”, kuvailee kongressin poliisijärjestöä edustava Gus Papathanasiou lehdelle tilannetta.

Washingtonin kansalliskaartin lähde kertoo lehdelle, että kaartin tiedossa on ainakin 170 uutta tartuntatapausta, ja määrän odotetaan kasvavan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat