Yksitoista romahtaneessa kaivoksessa kaksi viikkoa jumissa olleista kaivos­miehistä on pelastettu Kiinassa - Ulkomaat | HS.fi

Yksitoista romahtaneessa kaivoksessa kaksi viikkoa jumissa olleista kaivos­miehistä on pelastettu Kiinassa

Kultakaivoksen räjähdys vangitsi maan alle ainakin 22 ihmistä.

24.1. 7:47 | Päivitetty 24.1. 9:39

Kiinassa on onnistuttu pelastamaan yksitoista kaivosmiestä, jotka olivat olleet loukussa romahtaneessa kaivoksessa jo kaksi viikkoa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan Kiinan valtiollinen televisioyhtiö CCTV.

Itäisessä Shandongin maakunnassa sijaitseva Hushanin kultakaivos romahti räjähdyksen jälkeen 10. tammikuuta. Loukkuun satojen metrien syvyyteen on kerrottu jääneen 22 kaivosmiestä.

Ennen tietoa pelastamisista oli uutisoitu, että kymmenen kaivostyöntekijän suuruinen ryhmä on hengissä 580 metrin syvyydessä. Viikko sitten pelastajat olivat saaneet yhteyden 11 miehen ryhmään. Yhden miehistä on sittemmin kerrottu kuolleen räjähdyksessä aiheutuneiden vakavien vammojen seurauksena.

Ryhmälle on lähetetty ruokaa, lääkkeitä ja muita tarvikkeita kallioon porattujen kuilujen avulla. Myös muualle kaivokseen on laskettu muun muassa ravintoliuospakkauksia siltä varalta, että sieltä löytyisi elossa lisää loukkuun jääneitä.

Ainakin yksi nyt pelastetuista miehistä oli eri kohdassa kuin kymmenen hengen ryhmä. Hänet paikannettiin sunnuntaina. Mies oli CCTV:n mukaan fyysisesti huonossa kunnossa.

Tv-kuvassa miehen nähtiin nousevan maan pinnalle pienessä hissikorissa pelastustyöntekijöiden avustamana. Miehellä oli kasvoillaan maski, eikä hän näyttänyt pystyvän seisomaan.

Perjantaina pelastustyöntekijät arvioivat, että kaivokseen jääneiden miesten täytyisi odottaa apua vielä ainakin kaksi viikkoa. Miesten kunnon lisäksi pelastajat olivat huolissaan veden kerääntymisestä kaivokseen.

Kaivosonnettomuudet ovat Kiinassa yleisiä. Turvallisuuteen liittyvien normien valvonta on usein heikkoa.

Pelastustyöntekijät kuljettivat kaivosmiestä ambulanssiin sunnuntaina 24. tammikuuta Qixiassa Shandongin maakunnassa.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat