Portugalin presidentti Rebelo de Sousa jatkaa odotetusti toiselle kaudelle - Ulkomaat | HS.fi

Portugalin presidentti Rebelo de Sousa jatkaa odotetusti toiselle kaudelle

Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Marcelo Rebelo de Sousa äänestyspaikalla Celorico de Baston kunnassa sunnuntaina 24. tammikuuta.­

24.1. 22:47 | Päivitetty 25.1. 5:43

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa valitaan toiselle kaudelle. Asia selviää medioiden ennusteista ja osittaisista tuloksista.

Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Vaaleissa toiseksi suosituin ehdokas on todennäköisesti sosialistien Ana Gomes. Hän on saamassa 12,2 prosenttia äänistä. Gomesista seuraavana kisassa on äärioikeistolainen André Ventura, joka on saamassa 11,9 prosenttia äänistä.

Kansaa kehotettiin suuntaamaan uurnille tiukoista koronavirusrajoituksista huolimatta. Portugalissa on runsaan viikon ollut voimassa toinen kansallinen koronasulku edelleen kasvavien tartunta- ja kuolinlukujen vuoksi.

Pääkaupunki Lissabonissa jonotettiin äänestyspaikkojen ulkopuolella turvavälein. Äänestäjät päästettiin yksitellen sisätiloihin äänestämään.

”Niille, jotka voivat ja haluavat äänestää, ylittäkää pelkonne”, Rebelo de Sousa sanoi käytyään äänestämässä.

Sunnuntai-iltapäivästä 35,4 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt uurnilla, mikä on vain hieman vähemmän kuin viisi vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa.

Presidentin asema on Portugalissa pitkälti seremoniallinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat