Putin Mustan­meren palatsista: Ei se ole minun, video on tekaistu - Ulkomaat | HS.fi

Putin Mustan­meren palatsista: Ei se ole minun, video on tekaistu

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin säätiö julkaisi viime viikolla videon, jolla esiteltiin Vladimir Putinin omistamaksi sanottua palatsia.

25.1. 15:34

Venäjän presidentti Vladimir Putin kieltää omistavansa Mustanmeren rannalle rakennettavan palatsin, josta nousi viime viikolla kohu Aleksei Navalnyin säätiön julkaistun videon myötä.

Videolla esitellään vaaleaa, kultakimalteista palatsia, jonka kerrottiin kuuluvan Vladimir Putinille.

Lue lisää: Navalnyin säätiö julkaisi videon Putinille rakennettavasta miljardipalatsista Mustanmeren rannalla

Videon julkaiseminen johti Navalnyin kannattajien pidätyksiin ja todennäköisesti lisäsi Putinia vastustavien mielenosoitusten osanottajamäärää viikonvaihteessa.

Lue lisää: ”Jos nyt pelkää, aina saa pelätä” – HS seurasi, kun kymmenettuhannet osoittivat mieltään Moskovassa suurimmassa mielenosoituksessa moneen vuoteen

Putinin mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä videolla esiteltyjen rakennelmien kanssa.

”Mikään omaisuudekseni väitetty ei kuulu minulle tai lähisukulaisilleni eikä ole koskaan kuulunutkaan”, Putin sanoi videotapaamisessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Putin kertoo, ettei ole itse katsonut videota, joka on saanut Youtubessa yli 86 miljoonaa katsomiskertaa. Näkemättäkin hän totesi videon olevan ikävystyttävä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Hänen mukaansa video on aivopesua, ja muun muassa kuvat hänestä itsestään uimassa ovat tekaistuja.

Presidentti Putin kommentoi Reutersin mukaan myös palatsivideon osaltaan kiihottamia mielenosoituksia, joita poliisi hajotti kovin ottein. ”Kaikki laiton on vaarallista”, hän totesi ja sanoi, ettei kenenkään tulisi järjestää mielenosoituksia omien poliittisten tarkoitusperiensä edistämiseksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat