Astra Zenecan rokote­tehdas evakuoitiin Walesissa epäilyttävän paketin vuoksi, poliisi tutkii sisältöä - Ulkomaat | HS.fi

Astra Zenecan rokote­tehdas evakuoitiin Walesissa epäilyttävän paketin vuoksi, poliisi tutkii sisältöä

Pohjois-Walesissa Wrexhamissa sijaitsevassa tehtaassa valmistetaan Astra Zenecan koronavirusrokotteita. Tuotanto tehtaassa jouduttiin keskiviikkona keskeyttämään.

27.1. 15:36 | Päivitetty 27.1. 19:20

Lääkeyhtiö Astra Zenecan walesilaisen yhteistyökumppanin rokotetehdas evakuoitiin osittain keskiviikkona epäilyttävän paketin vuoksi. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP sekä Britannian yleisradio BBC.

Pohjois-Walesissa Wrexhamissa sijaitsevassa tehtaassa valmistetaan Astra Zenecan koronavirusrokotteita.

Tehtaan toiminnasta vastaava Wockhardt UK tiedotti keskiviikkona, että yritys oli saanut aamulla epäilyttävä paketin. Reutersin mukaan poliisi sai paketin myöhemmin haltuunsa ja tutkii sen sisältöä.

Poliisi eristi tehtaan alueen päivällä, ja paikalla oli myös asevoimien pomminpurkuryhmä. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumissa.

Rokotteiden tuotanto tehtaassa jouduttiin keskeyttämään keskiviikkona. Wockhardt-yhtiö kertoi illalla, että epäilyttävästä paketista ei ole enää vaaraa, ja tehtaan työntekijät päästettiin takaisin laitokseen.

”Tämä toiminnan väliaikainen keskeyttäminen ei millään tavalla vaikuta tuotantomme aikatauluun, ja olemme kiitollisia viranomaisten sekä asiantuntijoiden nopeasta reagoinnista ja tapauksen nopeasta ratkaisemisesta”, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Tehtaassa työskentelee noin 400 ihmistä. Laitoksessa voidaan valmistaa vuodessa noin 300 miljoonaa rokoteannosta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat