Alexandria Ocasio-Cortez kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti joutuneensa seksuaalisen väki­vallan uhriksi - Ulkomaat | HS.fi

Alexandria Ocasio-Cortez kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti joutuneensa seksuaalisen väki­vallan uhriksi

Edustajainhuoneen jäsen Alexandria Ocasio-Cortez kertoi kokemuksistaan puolentoista tunnin mittaisessa videolähetyksessä, jossa hän puhui myös kongressin mellakasta.

2.2. 9:24 | Päivitetty 2.2. 18:36

Yhdysvaltalainen demokraattipuolueen poliitikko, edustajainhuoneen jäsen Alexandria Ocasio-Cortez kertoi sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla kongressitalon tammikuisen valtauksen tuoneen hänen mieleensä hänen kokemuksensa seksuaalisen väkivallan uhriksi joutumisesta.

Ocasio-Cortez kertoi kokemuksistaan puolentoista tunnin mittaisessa suorassa videolähetyksessä Instagram-tilillään.

Edustajainhuoneen jäsen Alexandria Ocasio-Cortez kertoi Instagram-tilillään joutuneensa jossakin vaiheessa elämäänsä seksuaalisen väkivallan uhriksi.­

Selvästi liikuttunut ja esimerkiksi äänensä tärisemistä videon alussa pahoitellut Ocasio-Cortez kertoi noin 8,7 miljoonalle seuraajalleen, ettei ollut aikaisemmin kertonut väkivallan kohteeksi joutumisestaan monellekaan ihmiselle. Hän ei eritellyt tapahtumia tai niiden ajankohtaa videollaan.

Ocasio-Cortezin mukaan Capitol-kukkulalla tapahtuneen mellakan jälkeen kuullut kehotukset unohtaa asia ja siirtyä eteenpäin toivat mieleen hänen aiemmat traumaattiset kokemuksensa.

Hän rinnasti tällaiset lausunnot seksuaalisen väkivallan uhrien kuulemiin kehotuksiin siitä, että heidän pitäisi jatkaa elämäänsä ja unohtaa, mitä on tapahtunut.

Esimerkiksi brittiläinen The Guardian luonnehti videota epätavallisen suoraksi ulostuloksi tämän tason yhdysvaltalaispoliitikolle.

Entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat 6. tammikuuta kongressirakennukseen. Mellakassa kuoli viisi ihmistä.

Capitol-kukkulalla mellakan aikaan ollut Ocasio-Cortez oli joutunut piiloutumaan mellakoijilta. Hän on jo aikaisemmin kertonut pelänneensä hyökkäyksen aikana henkensä edestä.

Lue myös: Alexandria Ocasio-Cortez kertoo pelänneensä henkensä edestä kongressirakennuksen valtauksessa: ”Ei ole liioittelua sanoa, että monet parlamentin jäsenet lähes murhattiin”

Tällä hetkellä 31-vuotias ja demokraattipuolueen vasempaa siipeä edustava Ocasio-Cortez on toisen kauden edustajainhuoneen jäsen. Hänet valittiin ensimmäiselle kaudelleen nuorimpana kongressiin valittuna naisena, kertoi yhdysvaltalaismedia CNN.

Hänen on aikaisemmin uutisoitu joutuneen niin seksististen kuin rasististenkin solvausten kohteeksi. Myös presidentti Trump aiheutti vuonna 2019 kohua rasistisiksi tulkituilla kommenteillaan, joiden yhden kohteen katsottiin olleen juuri Ocasio-Cortez.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat