”Kun ihmiset tiedostavat, mistä on kyse, kaikki nämä kulissit hajoavat” – HS julkaisee Aleksei Navalnyin oikeudessa pitämän puheen sanasta sanaan

HS julkaisee lyhentämättömän, puhtaaksikirjoitetun käännöksen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin oikeudessa pitämästä puheesta. Oikeus määräsi tiistaina Navalnyille kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen ehdonalaisrikkomuksesta.

3.2.2021 20:28 | Päivitetty 4.2.2021 10:36

Aleksei Navalnyi: Aluksi tahtoisin käsitellä juridista kysymystä, jota itse pidän tärkeimpänä, ja joka tuntuu kokonaan unohtuneen tästä keskustelusta. Koko juttu vaikuttaa jotenkin oudolta. Aivan kuin kaksi ihmistä keskustelisi keskenään ja toinen sanoisi: ”Eiköhän panna Navalnyi telkien taa, koska hän ei käynyt ilmoittautumassa ehdonalaisviranomaisille maanantaisin vaan torstaisin”. Toinen taas toteaa: ”Ei, vangitaan hänet mieluummin sen syyn nojalla, ettei hän koomasta herättyään tullut välittömästi ilmoittautumaan meille”. Ja keskustelu jatkuu: kaikki puhuvat siitä, pitikö jokin asia tehdä maanantaisin vai torstaisin, milloin ja minne jokin paperi pitää lähettää ja niin edelleen. Haluaisin kuitenkin lausua pari sanaa siitä virtahevosta, joka tässä jököttää keskellä huonetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat