Onnettomuudessa loukkaantunut yhdysvaltalaismies sai vaativassa ja ensi kertaa onnistuneessa leikkauksessa uudet kasvot ja kädet - Ulkomaat | HS.fi

Onnettomuudessa loukkaantunut yhdysvaltalaismies sai vaativassa ja ensi kertaa onnistuneessa leikkauksessa uudet kasvot ja kädet

Elokuussa toteutettu leikkaus kesti lähes vuorokauden, ja siihen osallistui Reutersin mukaan yli 140 kirurgia, hoitajaa ja muuta työntekijää.

4.2. 12:48 | Päivitetty 4.2. 13:11

22-vuotiaasta yhdysvaltalaisesta Joe DiMeosta tuli joitakin kuukausia sitten maailman ensimmäinen ihminen, jolle on tehty onnistuneesti yhtä aikaa sekä kasvo- että käsiensiirtoleikkaus. Asiasta kertoi hänen leikkaukseensa osallistunut tiimi uutistoimisto AFP:n mukaan keskiviikkona.

DiMeo loukkaantui pahoin kesällä 2018 tapahtuneessa auto-onnettomuudessa.

Hän sai kolmannen asteen palovammoja yli 80 prosenttiin kehoaan ja menetti esimerkiksi sormensa, huulensa ja silmäluomensa. DiMeo oli onnettomuuden jälkeen useita kuukausia koomassa. Hänelle tehtiin uutistoimisto Reutersin mukaan jo alkuun yli 20 leikkausta, mutta hän kykeni käyttämään esimerkiksi käsiään vain osittain.

Joe DiMeo ennen vuonna 2018 tapahtunutta onnettomuuttaan.­

12. elokuuta toteutettu leikkaus kesti lähes vuorokauden, ja siihen osallistui Reutersin mukaan yli 140 kirurgia, hoitajaa ja muuta työntekijää.

Nyt DiMeo kykenee jälleen tuntemaan esimerkiksi lämpöä ja viileyttä sekä toisen ihmisen kosketuksen.

Hän toipuu edelleen leikkauksesta. DiMeo kutsui leikkausta toisen tilaisuuden saamiseksi elämässä ja on sanonut yhdeksi tavoitteekseen sen, että pystyisi jonakin päivänä jälleen ajamaan autoa.

”Täytyy vain kyetä pärjäämään niiden juttujen kanssa, joita elämä heittää tielle”, DiMeo sanoi.

Joe DiMeo ennen ja jälkeen elokuussa toteutetun leikkauksensa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat