Isis surmasi Syyrian hallituksen joukkoja – ainakin 26 kuoli - Ulkomaat | HS.fi

Isis surmasi Syyrian hallituksen joukkoja – ainakin 26 kuoli

Terroristijärjestö Isiksen hyökkäykset Syyriassa ovat viime kuukausina kiihtyneet.

8.2. 19:58

Terroristijärjestö Isis surmasi järjestämässään väijytyksessä 26 taistelijaa. Heistä ainakin seitsemän oli Syyrian armeijan sotilaita, kertoo Britanniasta käsin toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Väijytys tapahtui Syyriassa Deir Ezzorin provinssissa maanantaina. Uhrimäärä on järjestön mukaan suurin yksittäisessä taistelutilanteessa kuluvan vuoden aikana.

Myös Isis kärsi tappiota: ainakin yksitoista Isiksen taistelijaa kuoli välikohtauksessa.

Viime kuukausina Isiksen hyökkäykset ovat kiihtyneet. Helmikuun alussa Isiksen jihadistit surmasivat Syyrian keskiosassa 19 Syyrian armeijan sotilasta ja Syyrian hallinnon puolella sotivia liittolaistaistelijoita.

Joulukuussa 2020 lähes 40 Syyrian hallinnon puolella taistellutta kuoli kun sotilaita lomalle kuljettanut bussi ajoi Isiksen väijytykseen.

Isiksen katsotaan hävinneen Syyriassa kun se menetti viimeiset aluevaltauksensa maaliskuussa 2019, mutta sillä on edelleen Irakissa ja Syyriassa noin 10 000 taistelijaa. YK:n aiemmin julkaiseman raportin mukaan juuri Deir Ezzorin aavikkoinen provinssi tarjoaa Isiksen taistelijoille suojapaikan.

Syyrian sota alkoi vuonna 2011. Sodassa on kuollut yli 387 000 ihmistä, sanoo Syrian Obserbvatory for Human Rights.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat