Venäjän syyttäjän­virasto varoittaa osallistumasta ensi sunnuntain mielenilmaukseen - Ulkomaat | HS.fi

Venäjän syyttäjän­virasto varoittaa osallistumasta ensi sunnuntain mielenilmaukseen

Navalnyin tukijat ovat suunnitelleet hajautettua mielenilmausta ensi sunnuntaiksi.

Poliisit ja turvallisuusjoukot ottivat kiinni Aleksei Navalnyita tukeneita mielenosoittajia Moskovassa 3. helmikuuta.­

11.2. 15:00

Venäjän syyttäjänvirasto muistutti torstaina kansalaisille, että ensi sunnuntaiksi kaavaillut mielenilmaukset ovat laittomia, kertoo uutistoimisto Interfax.

Virasto varoittaa, että mielenosoituskutsujen jakaminen internetissä ja mielenosoituksiin osallistuminen on laitonta, koska mielenilmaukselle ei ole annettu asianmukaista lupaa.

Syyttäjänviraston mukaan myös internetpalveluja tarjoavat yhtiöt voidaan määrätä maksamaan sakkoja, jos ne eivät poista mielenosoituskutsuja palveluistaan.

Esimerkiksi vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukija Leonid Volkov on kehottanut ihmisiä osoittamaan mieltään lähellä kotejaan ensi sunnuntaina, kertoo esimerkiksi uutistoimisto AP.

Tarkoitus on, että ihmiset osoittaisivat mieltään kotipihoillaan tai lähellä kotejaan sunnuntai-iltana joitakin minuutteja pitäen kännyköidensä taskulamppuja päällä. Asiasta kerrotaan esimerkiksi Navalnyin tukijoukkojen Facebook-tilillä.

Hajautetun mielenilmauksen tarkoituksena on ilmeisesti vaikeuttaa mellakkapoliisien puuttumista tapahtumaan.

Venäjän viranomaiset ovat pyrkineet erittäin kovaotteisesti tukahduttamaan mielenosoituksia, jotka alkoivat, kun Navalnyi palasi Venäjälle Saksasta ja hänet vangittiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat