Uusien koronavirus­tartuntojen määrä maailmalla on vähentynyt lähes puolella - Ulkomaat | HS.fi

Uusien koronavirus­tartuntojen määrä maailmalla on vähentynyt lähes puolella

Uusia tartuntoja vahvistettiin viime viikolla yhden päivän aikana keskimäärin 412 000.

13.2. 2:00

Uusien koronavirustartuntojen määrä maailmassa on lähes puolittunut kuukauden aikana, osoittavat uutistoimisto AFP:n keräämät tiedot. Viimeisimmän kuukauden aikana uusien tartuntojen määrä väheni AFP:n mukaan 44,5 prosentilla, mikä on suurin ja pitkäaikaisin pudotus pandemian aikana.

Uusia tartuntoja vahvistettiin viime viikolla yhden päivän aikana keskimäärin 412 000.

Huippuluvuissa oltiin 5.–11. tammikuuta, jolloin eri puolilla maailmaa tilastoitiin yhteensä 743 000 uutta tartuntaa yhden vuorokauden aikana. Nyt tartunnat ovat alhaisimmalla tasolla sitten viime lokakuun, AFP kertoo. Tilanne on parantunut viime viikosta lähtien joka puolella maailmaa.

Uusien tartuntojen määrä väheni Yhdysvalloissa ja Kanadassa 24 prosentilla, Afrikassa 20 prosentilla, Aasiassa 18 prosentilla, Euroopassa 15 prosentilla ja 10 prosentilla Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Lähi-idässä tartunnat vähenivät kahdella prosentilla. Oseaniassa uusia tartuntoja ei käytännössä ole ollut lainkaan.

AFP muistuttaa, että luvut kertovat vain osan totuudesta, sillä eri maat tilastoivat tapauksia eri tavoin.

Kuluvalla viikolla tartunnat vähenivät eniten Portugalissa (54 prosenttia), Israelissa (39) ja Espanjassa (39). Sen sijaan tilanne on pahentunut eniten Irakissa, Jordaniassa, Kreikassa, Ecuadorissa ja Unkarissa.

Israelin väestöstä jo 44 prosenttia on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen. Molemmat annokset saaneita on 28 prosenttia väestöstä.

Geneven yliopiston epidemiologi Antoine Flahault varoittaa, että maailmanlaajuinen tilanne saattaa taas kääntyä huonommaksi, jos rajoituksia puretaan liian aikaisin kuten kävi Euroopassa viime kesänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat