Kaja Kallas katsoi Ritari Ässää suomi-eesti-sanakirjan kanssa ja opetteli naapurivaltion kieltä – Viron tuore pääministeri kertoo, millaista suhdetta hän Suomen kanssa odottaa - Ulkomaat | HS.fi

Kaja Kallas katsoi Ritari Ässää suomi-eesti-sanakirjan kanssa ja opetteli naapurivaltion kieltä – Viron tuore pääministeri kertoo, millaista suhdetta hän Suomen kanssa odottaa

Viron tuoretta pääministeriä ei huimannut astua valtion johtoon keskellä talous- ja koronakriisiä. ”Olimme valmiita tähän jo kaksi vuotta sitten”, hän sanoo HS:n haastattelussa.

Viron pääministerin Kaja Kallaksen unelmien Viro on maa, jossa on hyvä kasvattaa lapsia, on puhdasta luontoa ja maailman parasta koulutusta, sekä vahva talous. ”Mielestäni valtiolla on kaksi tehtävää. Ensimmäinen on säilyttää kielemme, kulttuurimme ja kansamme. Toinen on varmistaa talouden kukoistaminen, jotta ihmisillä olisi hyvä olla”, Kallas summaa.

20.2.2021 2:00 | Päivitetty 20.2.2021 7:25

Suomenlahti

Tallinkin laiva kyntää jääsohjon peittämää Itämerta kohti Tallinnaa. Viron pääministeri Kaja Kallas istahtaa haastattelulle varattuun huoneeseen.

Hän on juuri ollut ensimmäisellä ulkomaanvierailullaan pääministerinä. Perinteiden mukaisesti ensimmäinen matka suuntautui Suomeen, missä hän tapasi Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat