Lähteet uutis­sivustolle: Trump aikoo näyttää viikon­loppuna, että republikaani­puolue on yhä hänen hallussaan - Ulkomaat | HS.fi

Lähteet uutis­sivustolle: Trump aikoo näyttää viikon­loppuna, että republikaani­puolue on yhä hänen hallussaan

Uutissivusto Axiosin mukaan Trump aikoo kostaa häntä vastaan nousseille republikaaneille välivaaleissa.

Trump puhui vaaliyönä 4. marraskuuta Valkoisessa talossa.­

22.2. 18:11 | Päivitetty 22.2. 23:15

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump esiintyy sunnuntaina Floridan Orlandossa konservatiivien CPAC-konferenssissa ensi kertaa julkisesti sitten presidenttikautensa.

Uutissivusto Axiosin haastattelemien Trumpin neuvonantajien ja läheisten tukijoiden mukaan kokouksessa on tarkoitus näyttää, että republikaanipuolue on Trumpin taskussa, oli hän sitten puolueen presidenttiehdokas vuoden 2024 vaaleissa tai ei.

Axios lainaa Trumpin pitkäaikaista neuvonantajaa, jonka mukaan puheesta tulee ”voimannäyttö”, jonka viesti on: ”Minulla ei ehkä enää ole Twitteriä tai presidentin kansliaa, mutta valta minulla silti on.”

Lähteiden mukaan Trump pitää presidenttiehdokkuuttaan esillä, vaikkei sitä vahvistaisikaan. Puheen viesti tulee olemaan, että puolueen peruskannattajakunta on hänen takanaan ja että hän on ykkösvalinta presidenttiehdokkaaksi.

Trumpin neuvonantajien mukaan entisellä presidentillä on republikaanipuolueessa nyt itse asiassa enemmän valtaa kuin koskaan, ja osavaltioiden republikaanijaostot ovat valmiita tukemaan häntä.

”Käytännössä Trump on republikaanipuolue”, sanoo Trumpin neuvonantaja Jason Miller Axiosille.

”Kiistaa on vain Washingtonin päättäjien ja ruohonjuuritason republikaanien välillä. Hyökkäys presidentti Trumpia vastaan on hyökkäys republikaanien ruohonjuuritasoa vastaan.”

Trump haluaakin nyt ennen kaikkea kostaa häntä virkasyyteäänestyksessä ja vaalien kumoamisessa vastustaneille, lähteet sanovat.

Axiosin mukaan Trumpin neuvonantajat aikovat tavata tällä viikolla Mar-a-Lagossa ja suunnitella entisen presidentin seuraavia poliittisia liikkeitä.

Ryhmä aikoo esimerkiksi pystyttää Yhdysvaltojen vuoden 2022 välivaaleja varten koneiston, jonka avulla Trump pystyy tehokkaasti vaikuttamaan vaalituloksiin.

Trumpin odotetaan pyrkivän korvaamaan häntä vastaan nousseita kansanedustajia ja senaattoreita omilla ehdokkaillaan ohjaamalla heille kampanjavaroja ja julkisen hyväksyntänsä.

Oikaisu 22.2.2021 kello 23.15: Artikkelissa kerrottiin virheellisesti, että Trump puhuisi puhuisi republikaanipuolueen kokouksessa. Kyse on kuitenkin konservatiivijärjestön vuosittaisesta CPAC-tapahtumasta, joka ei ole sidoksissa puolueeseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat