Tukholma kiristää korona­rajoituksia: Suosittelee maskien käyttöä julkisessa liikenteessä ja työpaikoilla - Ulkomaat | HS.fi

Tukholma kiristää korona­rajoituksia: Suosittelee maskien käyttöä julkisessa liikenteessä ja työpaikoilla

Alueellisen viranomaisen mukaan tartuntatapausten määrän kasvu jatkuu, joten uusille toimenpiteille on tarve.

Bengt Westman, 80, käytti maskia Tukholman metrossa marraskuussa 2020.­

23.2. 14:21

Tukholma

Ruotsin pääkaupunki Tukholma laajentaa maskisuositustaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Alueellisen viranomaisen mukaan tartuntatapausten määrän kasvu jatkuu, joten uusille toimenpiteille on tarve. Jatkossa kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisessa liikenteessä vuorokauden ympäri, kun aiemmin suositus koski vain ruuhka-aikoja.

Lisäksi viranomainen suosittelee käyttämään kasvomaskia työpaikoilla ja muissa tiloissa, joissa ei ole mahdollisuutta pitää riittävää etäisyyttä muihin ihmisiin.

Myös yläasteita ja toisen asteen oppilaitoksia suositellaan siirtymään etäopetukseen hiihtolomaviikon jälkeiseksi viikoksi eli viikoksi kymmenen.

Kolmas Tukholman aluetta koskeva suositus liittyy matkailuun. Nyt viranomainen suosittelee ulkomailta Tukholmaan palaavia pysymään kotona seitsemän päivää ulkomaanmatkan jälkeen.

Ruotsi on koronapandemian ajan suhtautunut kasvomaskisuositukseen eri tavoin kuin suurin osa maailman muista maista, joissa maskisuositukset tai -pakot ovat olleet voimassa jo pitkään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat