Britannian terveyden­huollon johtaja varoittaa uskomasta näyttelijä Gwyneth Paltrow’n hoito­vinkkejä pitkään jatkuviin korona­oireisiin - Ulkomaat | HS.fi

Britannian terveyden­huollon johtaja varoittaa uskomasta näyttelijä Gwyneth Paltrow’n hoito­vinkkejä pitkään jatkuviin korona­oireisiin

Paltrow on kertonut kärsivänsä koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin pitkään jatkuvista oireista.

Gwyneth Paltrow osallistui Golden Globe -palkintogaalaan Beverly Hillsissä viime vuoden tammikuussa.­

24.2. 20:47

Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n Englannin alueen johtaja, professori Stephen Powis muistutti keskiviikkona, että julkisuuden henkilöillä on suuri vastuu siitä, millaista tietoa he jakavat koronaviruksesta, kertoo muun muassa BBC.

Powis kommentoi asiaa sen jälkeen, kun näyttelijä ja hyvinvointiyrittäjä Gwyneth Paltrow oli jakanut blogissaan vinkkejä pitkittyneiden koronaoireiden hoitoon.

Paltrow on itse sairastanut koronaviruksen aiheuttaman covid-19 taudin ja kertoo blogissaan kärsivänsä yhä pitkään jatkuvasta väsymyksestä ja ”aivosumusta”. Paltrow on hoitanut oireitaan muun muassa paastoamalla, siirtymällä pääasiallisesti ketogeeniseen kasvisruokavalioon ja infrapunasaunalla.

Powis painottaa, että nämä eivät ole tieteellisiä hoitoja koronaviruksen oireisiin.

”Toivotamme hänelle hyvää vointia, mutta jotkut hänen suosittelemistaan ratkaisuista eivät ole sellaisia, joita suosittelisimme NHS:ssä”, Powis sanoo BBC:n mukaan.

”Pitkään covid-tautiin täytyy suhtautua vakavasti ja vakavasti otettavan tieteen keinoin. Kaikilla sosiaalista mediaa käyttävillä vaikuttajilla on siitä vastuu.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat