Aleksei Navalnyi on siirretty Moskovan vankilasta: vankeinhoitolaitos ei kerro, mihin oppositiojohtaja vietiin - Ulkomaat | HS.fi

Aleksei Navalnyi on siirretty Moskovan vankilasta: vankeinhoitolaitos ei kerro, mihin oppositiojohtaja vietiin

On mahdollista, että Navalnyi siirretään nyt vankileirille istumaan vankeustuomiotaan loppuun.

Aleksei Navalnyi 20. helmikuuta tuomioistuimen kuulemisessa Moskovassa.­

25.2. 18:53 | Päivitetty 26.2. 13:56

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty Moskovan vankilasta, kertoi Navalnyin asianajaja Vadim Kobzev torstaina.

Siirron vahvisti Venäjän vankeinhoitolaitoksen johtaja Alexander Kalašnikov venäläiselle uutistoimisto Rialle perjantaina.

Navalnyin toinen asianajaja Olga Mikhailova sanoi, ettei puolustustiimi ole tietoinen siitä, minne Navalnyi on viety.

”He eivät kertoneet kenellekään, minne hänet lähetetään”, Mikhailova kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Myöskään siirron perjantaina vahvistanut vankeinhoitolaitoksen johtaja Kalašnikov ei paljastanut, mihin Navalnyi vietiin. Kalašnikov vakuutteli, että olot ovat ”täysin normaalit”, ja ettei Navalnyin henki tai terveys ole vaarassa.

Navalnyi sai ehdollisen vankeusrangaistuksen kavalluksesta vuonna 2014, mutta tuomio muuttui ehdottomaksi, koska oikeus katsoi hänen rikkoneen ehdonalaisen sääntöjä oltuaan Saksassa sairaalahoidossa elokuisen myrkytysyrityksen jälkeen.

Navalnyi palasi Venäjälle tammikuussa, ja hänet otettiin saman tien kiinni. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on vaatinut Navalnyin vapauttamista. Tuomioistuimen mukaan vuoden 2014 tuomio on mielivaltainen ja kohtuuton.

Euroopan unioni asettaa pakotteita Venäjälle vastalauseena Navalnyin vangitsemiselle.

Navalnyi pidätettiin heti hänen palattuaan Saksasta Venäjälle. Pidätys sai kymmenettuhannet ihmiset lähtemään kaduille osoittamaan mieltään ympäri maata.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat