Nigeriassa yli viikko sitten siepatut koululaiset ja opettajat vapautettiin - Ulkomaat | HS.fi

Nigeriassa yli viikko sitten siepatut koululaiset ja opettajat vapautettiin

Tieto vapauttamisesta tulee vain päivä sen jälkeen, kun yli 300 koululaistyttöä siepattiin maan luoteisosassa Jangeben kylässä.

27.2. 13:24

Nigeriassa kidnappaajat ovat vapauttaneet viime viikolla siepatut 42 ihmistä, joista 27 on koululaisia, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Vapautuksen vahvistaa paikallinen viranomainen Abubakar Sani Bello Twitterissä.

Ryhmä aseistettuja miehiä hyökkäsi Kagaran kaupungissa sijaitsevaan valtiolliseen Government Science College -kouluun viime viikon tiistaina. Välikohtauksessa kuoli yksi koululainen.

Kagara sijaitsee Nigerian keskiosassa. Maan keski- ja luoteisosissa on viime aikoina siepattu runsaasti ihmisiä. Useiden sieppausten takana ovat rikollisryhmittymät, joilla ei ole ideologisia kytköksiä.

Viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että ryhmiin on soluttautunut myös jihadisteja maan koillisosista, missä armeija on käynyt jo toistakymmentä vuotta sotaa islamisteja vastaan.

Tieto vapauttamisesta tulee vain päivä sen jälkeen, kun yli 300 koululaistyttöä siepattiin maan luoteisosassa Jangeben kylässä. Epäilty rikollisjoukko hyökkäsi perjantaina Government Girls Science -kouluun.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari kuvaa tyttöjen sieppausta epähumaaniksi ja mahdottomaksi hyväksyä, kertoo AFP.

”Tämä hallinto ei anna periksi rosvoille, jotka ottavat kohteekseen viattomia koululaisia yrittäen saada valtavia lunnaita”, kommentoi Buhari.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat