Tappelukukko surmasi omistajansa Intiassa - Ulkomaat | HS.fi

Tappelukukko surmasi omistajansa Intiassa

Kukon jalkaan oli kiinnitetty terä.

Kukot tappelivat Assamissa vuonna 2017. Kukkotappelut ovat laittomuudestaan huolimatta yleisiä tietyissä osissa Intiaa etenkin maaseudulla.­

27.2. 17:44

Laitonta kukkotappelua varten valmisteltu kukko surmasi omistajansa Intian eteläosassa sijaitsevassa kylässä tällä viikolla, kertoi paikallinen poliisi lauantaina.

Kukon jalkaan oli kiinnitetty veitsi, jolla kukon oli tarkoitus osua vastustajaansa kukkotappelussa. Kukko aiheutti veitsellä vakavia vammoja omistajansa nivustaipeeseen, kun se yritti paeta, kertoivat poliisit.

Mies kuoli verenhukkaan ennen kuin hänet saatiin vietyä sairaalaan, kertoi poliisi B. Jeevan uutistoimisto AFP:lle.

Poliisit etsivät kukkotappelutapahtuman järjestäjiä. Sen järjestämiseen osallistui kukkonsa surmaamaksi tullut mies mukaan lukien 16 ihmistä, Jeevan kertoi.

”Etsimme muita 15:ttä, jotka osallistuivat laittoman tapahtuman järjestämiseen”, hän sanoi.

Kukko vietiin ensin poliisiasemalle, josta se toimitettiin siipikarjatilalle.

Intian Telanganan, Andhra Pradeshin, Karnatakan ja Odishan osavaltioiden maaseudulla kukkotappelut ovat kiellettyjä, mutta siitä huolimatta yleisiä, ja niihin osallistuu usein suuria ihmisjoukkoja.

Erityisesti tätä tarkoitusta varten kasvatettuihin kukkoihin kiinnitetään 7,5 senttimetrin pituisia veitsiä tai teriä. Tapahtumissa lyödään vetoa siitä, mikä kukko voittaa tappelun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat