Parivuotias tyttö selvisi hengissä pudottuaan 12. kerroksesta Vietnamissa – video näyttää, kuinka paikalle sattunut mies yrittää ottaa hänet kiinni - Ulkomaat | HS.fi

Parivuotias tyttö selvisi hengissä pudottuaan 12. kerroksesta Vietnamissa – video näyttää, kuinka paikalle sattunut mies yrittää ottaa hänet kiinni

Sekä tyttö että hänet pelastanut 31-vuotias mies selvisivät tilanteesta melko lievin vaurioin, kertovat paikalliset mediat.

2.3. 9:42 | Päivitetty 2.3. 11:54

31-vuotias kuljetustyöntekijä Nguyen Ngoc Manh on niittänyt Vietnamissa kunniaa sen jälkeen, kun hänen uutisoitiin pelastaneen kerrostalon parvekkeelta pudonneen parivuotiaan tytön hengen. Nguyen Ngoc Manh sattui sunnuntaina iltapäivällä paikalle, kun pieni lapsi kiipesi ulos 12. kerroksen parvekkeelta.

Naapuritalosta kuvatun videon perusteella lapsi haparoi hetken kaiteen ulkopuolella, kunnes ei enää pystynyt pitämään kiinni ja putosi. Häntä vastassa oli kuitenkin Nguyen Ngoc Manh, jonka kerrottiin napanneen tytön kiinni. Brittilehti The Guardianin mukaan pudotusta oli lähes 50 metriä.

Vietnamilaisen uutissivuston Anninhthudon mukaan Nguyen Ngoc Manh on saanut kiitoskirjeen itse pääministeri Nguyen Xuan Phucilta, joka kehui hänen rohkeuttaan ja vastuunottoaan nopeasti edenneessä tilanteessa. Nguyen Ngoc Manhia ovat muistaneet myös paikalliset viranomaiset, ja mediassa häntä on tituleerattu ”supersankariksi”.

Videopalvelu Youtubessa julkaistulla turvakameratallenteella onnettomuus näyttää kuitenkin huomattavasti vakavammalta kuin alkuperäisistä mediatiedoista saattoi ymmärtää.

Nguyen Ngoc Manh on sanonut istuskelleensa sunnuntaina iltapäivällä autossaan ennen kuljetuksen toimittamista Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa, kun hän kuuli lapsen itkua. Sitä seurasi pian avunhuutoja, Nguyen Ngoc Manh kuvaili Anninhthudolle. Hän pisti päänsä ulos auton ikkunasta ja huomasi, että pieni tyttö kiipeili kerrostalon parvekekaiteella.

Omien sanojensa mukaan Nguyen Ngoc Manh poistui ripeästi autostaan ja kiipesi noin kahden metrin korkeuteen katosrakennelmalle, josta hän tähysti mahdollisimman hyvää paikkaa ottaa lapsi kiinni. Hän sanoi medioille toivoneensa, että saisi edes hidastettua putoamista niin, ettei tyttö iskeytyisi suoraan maahan. Nguyen Ngoc Manhin mukaan tilanne päättyi onnellisesti.

”Lapsi putosi syliini”, hän kertoi The Guardianin ja Vietnam Times -lehden mukaan.

Imgur-kuvapalvelusta löytyy turvakameravideo, jonka kuvausajankohta ja -ympäristö täsmäävät kuvailuihin kiinniottotilanteesta. Videon itse putoamisesta voit katsoa tästä linkistä. Imgurissa julkaistu video on kuvattu takaapäin, eikä siitä näy, mihin pudonnut lapsi päätyi.

Toisesta kuvakulmasta otetulle Youtube-videolle pelastustilanteen kulku on tallentunut lähes kokonaisuudessaan. Nguyen Ngoc Manh kiipeää kiireellä katoksen päälle ja katselee ylös. Katos on kalteva. Nguyen Ngoc Manh liukastuu eikä saa jaloilleen enää riittävästi tukea. Lapsi putoaa ja osuu katokseen kovalla vauhdilla. Videon perusteella näyttää siltä, että lapsen hengen pelasti kuljetustyöntekijän ripeiden otteiden sijaan sattuma – törmäyksen perusteella katos vaikuttaa olleen kimmoisaa materiaalia.

Nguyen Ngoc Manh ehti kuitenkin laittaa kätensä lapsen ja katoksen väliin, minkä vaikutusta iskun voimaan ei voi varmuudella arvioida.

Videolla näkyy, kuinka paikalle saapuu lisää ihmisiä, jotka avustavat tytön kantamisessa pois katolta. Onnettomuuden jälkeen hänet vietiin tarkastettavaksi lastensairaalaan. Tiedot lapsen vammoista vaihtelevat: The Guardian kertoo tytön lonkan menneen sijoiltaan, ja Vietnam Timesin mukaan hänellä todettiin muutamia luunmurtumia. Nguyen Ngoc Manh selvisi lievällä revähdyksellä, Vietnam Times kirjoittaa.

Oikaisu 2.3. kello 11.20: Uutisen otsikossa kerrottiin ensin virheellisesti, että mies olisi saanut pudonneen lapsen kiinni.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat