Bidenin ihmistä purreen koiran ”porttikielto” Valkoiseen taloon ei ole tiedottajan mukaan lopullinen - Ulkomaat | HS.fi

Bidenin ihmistä purreen koiran ”porttikielto” Valkoiseen taloon ei ole tiedottajan mukaan lopullinen

Tiedottaja vahvisti Bidenien toisen koiran purreen, kun sille tuntematon ihminen oli yllättänyt sen.

10.3. 5:34

Yhdysvalloissa presidentti Joe Bidenin lemmikkikoirien on määrä vielä palata Valkoiseen taloon, presidentin lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi tiistaina paikallista aikaa. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian -lehti.

Uutiskanava CNN uutisoi päivää aiemmin, että presidenttiparin lemmikkikoirat ovat joutuneet palaamaan takaisin perheen kotiin Delawareen. Bideneilla on kaksi saksanpaimenkoiraa.

Lue lisää: CNN: Bidenien koirat passitettiin takaisin Delawareen, toisen koiran kerrotaan käyttäytyneen aggressiivisesti Valkoisessa talossa

CNN:n lähteet kertoivat nuoremman Major-koiran purreen Valkoisen talon henkilöstöön kuuluvaa ihmistä. Psaki vahvisti tiistaina, että koira oli purrut tilanteessa, jossa sille tuntematon ihminen oli yllättänyt sen.

Psakin mukaan ihmiselle aiheutui tilanteessa pieni haava, johon tämä sai hoitoa Valkoisen talon lääkintäryhmältä. Muuta lääketieteellistä apua ei tarvittu.

CNN kertoi koirien siirtyneen Bidenien kotiin Delawaren Wilmingtoniin viime viikolla. Psakin mukaan koirien oli joka tapauksessa määrä olla joitakin päiviä Delawaressa sillä aikaa, kun presidentin puoliso Jill Biden oli edustustehtävissä maan länsirannikolla.

”Koirat palaavat Valkoiseen taloon pian”, Psaki sanoi.

Nyt kolmevuotias Major on Bidenien koirista nuorempi. Bidenit saivat Major-koiran Delawaressa toimivalta eläinsuojeluyhdistykseltä syksyllä 2018. Presidenttiparin vanhempi koira Champ on noin 13-vuotias.

Presidentti Joe Biden leikki koiriensa Champin (oikealla) ja Majorin kanssa Valkoisen talon Rose Gardenissa helmikuussa.­

Psakin mukaan molemmat koirat totuttelevat yhä uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin.

Psakilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, aiotaanko Major-koira lopettaa. Hän antoi ymmärtää, että ei.

”Major on perheenjäsen”, hän sanoi.

Yhdysvalloissa presidenttien lemmikit ovat olleet seurattuja eläimiä, ja myös Bidenien koirien saapumisesta Valkoiseen taloon on kerrottu laajasti. Koirat muuttivat presidentin virka-asuntoon vajaa viikko Bidenin virkaanastujaisten jälkeen.

Politiikkaa seuraavan The Hill -lehden mukaan Bidenit odottavat Valkoiseen taloon myös kissaa. Psaki sivusi asiaa päivittäisessä mediatilaisuudessa tiistaina.

”Minulla ei ole uutta tietoa kissasta. Tiedämme kyllä, että kyseinen kissa tulee räjäyttämään internetin”, Psaki sanoi tarkoittaen, että kissan kuvien odotetaan leviävän netissä laajalti.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Bidenien tuleva lemmikki olisi ensimmäinen kissa Valkoisessa talossa sitten presidentti George W. Bushin kauden 2000-luvun alkuvuosina.

Bidenin edeltäjällä Donald Trumpilla ei ollut Valkoisessa talossa lemmikkieläimiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat