Uutistoimistot: Venäjä uhkaa sulkea Twitterin, jos kiellettyjä sisältöjä ei poisteta - Ulkomaat | HS.fi

Uutistoimistot: Venäjä uhkaa sulkea Twitterin, jos kiellettyjä sisältöjä ei poisteta

Viestipalvelu on kalvanut valtakoneistoa jo pitkään, koska se on oppositiolle tärkeä.

Nainen käytti kännykkäänsä Punaisella torilla Moskovassa viime marraskuussa.­

16.3. 14:12

Venäjä aikoo sulkea Twitterin venäläisestä internetistä, jos viestipalvelu ei suostu poistamaan Venäjän kieltämiä sisältöjä, kertoo uutistoimisto Reuters venäläiseen uutistoimisto Tassiin viitaten.

Venäjä on sulkemassa Twitterin kuukauden kuluttua, jos yhtiö ei ryhdy Venäjän vaatimiin toimiin kiellettyjen sisältöjen poistamiseksi. Asiasta ilmoitti Venäjän verkkovalvontaviranomaisen Roskomnadzorin varajohtaja Vadim Subbotin tiistaina.

”Sen jälkeen teemme päätöksemme, jotka riippuvat sosiaalisen median hallinnosta”, Subbotin kommentoi venäläismediassa.

Twitter ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Mikäli Venäjän hallitus toteuttaa uhkauksen, kyse on merkittävästä askelesta sananvapauden heikentämiseksi. Internet on toistaiseksi ollut Venäjällä suhteellisen vapaa.

Twitter on yhdysvaltalainen palvelu. Venäjän vallanpitäjiä häiritsee, että viestikanava on oppositioaktivistien suosima.

Venäjä vaatii Twitteriä poistamaan muun muassa lapsipornografisia ja huumeiden käyttöön liittyviä aineistoja.

Venäjä ryhtyi hidastamaan Twitterin toimintaa viime viikon keskiviikkona. Samana päivänä kaatui myös osa valtion omista verkkosivuista.

Roskomnadzor perusteli päätöstä sillä, että palvelu ei ole pyynnöistä huolimatta poistanut kaikkea laitonta sisältöä. Sen mukaan Twitter on jättänyt poistamatta vuodesta 2017 lähtien yli kolmetuhatta julkaisua, jotka sisältävät kiellettyjä aineistoja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat