Taiwan pyytää, että kansalaiset eivät enää vaihtaisi nimeään ”Loheksi”: Yli sata teki niin saadakseen ilmaista sushia - Ulkomaat | HS.fi

Taiwan pyytää, että kansalaiset eivät enää vaihtaisi nimeään ”Loheksi”: Yli sata teki niin saadakseen ilmaista sushia

Ravintolaketju lupasi ilmaista sushia kaikille Lohi-nimisille.

Lohisushia noutopöydässä.­

18.3. 11:39

Taiwanin viranomaiset kohtasivat tiistain ja torstain välillä erikoisen ongelman: ihmiset ryntäsivät vaihtamaan nimensä ”Loheksi”. Syynä oli paikallisen sushiravintolaketjun alennuskampanja.

Sushiketju lupasi ilmaisen syö niin paljon kuin jaksat -aterian kaikille, joiden henkilökortissa lukee ”Gui Yu” eli kiinaksi lohi. Mukaan sai ottaa myös viisi ystävää.

Torstaina loppunut kampanja kesti vain kaksi päivää, mutta niiden aikana noin 150 taiwanilaista ehti vaihtaa virallisen nimensä Loheksi. Nimenvaihtajat ruuhkauttivat valtion viraston, ja paikalliset mediat kuvailivat tilannetta ”lohikaaokseksi”.

Suuri osa nimenvaihtajista oli nuoria, ja he suhtautuivat uusiin nimiinsä leikitellen. Nyt Taiwanissa on esimerkiksi sen nimisiä ihmisiä kuin ”Lohiprinssi”, ”Meteorilohikuningas” ja ”Paistettu lohiriisi”.

”Muutin juuri tämä aamuna nimeni ja lisäsin merkit ”Bao Cheng Gui Yu”. Nyt olemme jo syöneet 7 000 taiwanin dollarin [noin 206 euron] edestä”, Ma-sukuniminen opiskelija kertoi TVBS -uutiskanavalle eteläisessä Kaohsiungin kaupungissa. Hänen uusi nimensä tarkoittaa vapaasti käännettynä ”räjähtävän hyvännäköistä lohta”.

Viranomaisia tilanne ei ole huvittanut. Apulaissisäministeri Chen Tsung-yen vetosi kansalaisiin, jotta nämä eivät suotta kuormittaisi valtionhallintoa. Hän pyysi ihmisiltä kunnioitusta viranomaisten työtä kohtaan.

”Tällainen nimen muuttaminen ei ole ainoastaan ajanhukkaa, vaan aiheuttaa myös turhaa paperityötä”, Chen kommentoi toimittajille. ”Toivon, että kaikki voisivat olla asian suhteen järkevämpiä”.

Lisää työtä aiheuttaa se, etteivät kaikki tuoreet Lohet aio pitää uutta nimeään pitkään.

”Minä vaihdoin etunimeni Loheksi, ja kaksi kaveriani teki saman”, Tung-sukuniminen nainen kertoi SET TV -uutiskanavalle. ”Jälkeenpäin me vain vaihdamme nimet takaisin.”

Taiwanin lain mukaan ihminen on oikeutettu muuttamaan nimensä kolme kertaa. Kovin moneen alennuskampanjaan yksi ihminen ei siis pääse nimeä vaihtamalla osallistumaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat