Itä-Aasiassa lihajäljitelmiä on tarjoiltu jo tuhat vuotta ennen Nyhtökauran keksimistä – ”Katkaravut” ovat niin aidon näköisiä, että nunnat kieltäytyvät syömästä niitä

Aidon makuista ”lihaa” ja ”kalaa” tehdään tofusta, sienistä, perunamuusista ja levästä buddhalaisen keittiön kehittämin opein.

Keinotekoiset katkaravut on muotoiltu myös näyttämään katkaravuilta.

19.3.2021 2:00 | Päivitetty 19.3.2021 6:16

Taipei

Pannaan asiat heti kohdilleen: viime vuosina kovasti kohkatuilla tuotteilla Härkiksellä, Nyhtökauralla ja Beyond Meatilla on vanhat esikuvat. Lihaa on matkittu Itä-Aasiassa yli tuhat vuotta.

Tofua, tofunkuorta, valkoisia papuja, talvijuurekassieniä ja vesikastanjoita. Vegaaniravintola Quan Yangzhissa pääkokki Lin Xi-qing murskaa tehosekoittimella ja vatkaimella ainesosia mössöksi. Kun mössöstä taputellaan palloja ja pallot keitetään, niistä tulee leijonanpäiksi kutsuttuja ”lihapullia”. Se on perinteinen ruoka täällä Taiwanissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat