Bidenien koirat Major ja Champ ovat palanneet Valkoiseen taloon, Major sai lisäkoulutusta puremistapauksen jälkeen - Ulkomaat | HS.fi

Bidenien koirat Major ja Champ ovat palanneet Valkoiseen taloon, Major sai lisäkoulutusta puremistapauksen jälkeen

3-vuotias Major oli purrut Valkoisen talon henkilökunnan jäsentä maaliskuun alussa.

25.3. 8:43

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin perheen koirat Major ja Champ ovat palanneet Valkoiseen taloon viime viikonloppuna, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiasta kertoi Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki.

Aiemmin maaliskuussa uutisoitiin, että Major oli purrut Valkoisen talon henkilökuntaan kuulunutta ihmistä. Tilanteessa henkilökunnan jäsen oli yllättänyt koiran. Puremisesta aiheutui pieni haava.

Jo ennen tapausta Major oli mediatietojen mukaan käyttäytynyt hermostuneesti.

Tapauksen takia Major passitettiin saamaan lisäkoulutusta. Bidenin mukaan Major totuttelee yhä elämään isossa talossa, jossa on paljon henkilökuntaa. Presidentin mukaan koira oli vain suojelevainen.

Biden kertoi CNN:lle, että lisäkoulutusta annettiin perheen kotona Delawaren osavaltiossa sijaitsevassa Wilmingtonissa. Koirien oli tarkoitus muutenkin mennä Wilmingtoniin presidenttiparin ulkomaanmatkan takia.

Ensimmäinen nainen Jill Biden on kertonut keskittyneensä siihen, että koirat tottuvat uuteen elämään sen jälkeen, kun pariskunta muutti Valkoiseen taloon 20. tammikuuta.

”Olen kehittänyt koirien sopeutumisesta pakkomielteen, koska meillä on vanha koira ja hyvin nuori koira. Koirien pitää oppia olemaan hississä, mihin ne eivät ole tottuneet. Lisäksi ne joutuvat ulos pihalle, jossa iso määrä ihmisiä tuijottaa niitä. Yritän vain saada kaikki sopeutumaan ja rauhoittumaan”, Jill Biden sanoi haastattelussa helmikuussa.

13-vuotias Champ ja 3-vuotias Major ovat saksanpaimenkoiria. Champ tuli perheeseen vuonna 2008, kun Bidenista tuli varapresidentti. Major on adoptoitu eläinsuojeluyhdistykseltä vuonna 2018.

Bidenien on huhuttu olevan hankkimassa myös kissaa lemmikiksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat