YK: Kaksi pakolaisleiriä ”tuhottu täysin” Etiopian Tigrayssa ja satoja naisia raiskattu – Eritrea vetämässä joukkojaan alueelta - Ulkomaat | HS.fi

YK: Kaksi pakolaisleiriä ”tuhottu täysin” Etiopian Tigrayssa ja satoja naisia raiskattu – Eritrea vetämässä joukkojaan alueelta

Etiopian ja Eritrean hallitukset olivat pitkään kiistäneet Eritrean joukkojen läsnäolon Tigrayssä, kunnes Etiopian pääministeri myönsi asian tiistaina.

Eritrean armeijan univormuissa olevia sotilaita kuvattuna Adigratin kaupungissa Etiopiassa 14. maaliskuuta.

26.3.2021 9:09 | Päivitetty 26.3.2021 15:01

YK ilmoitti perjantaina, että Etiopian Tigraysta on löydetty kaksi täysin tuhottua pakolaisleiriä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun YK:n selvitysryhmä pääsi alueelle marraskuussa puhjenneiden taistelujen jälkeen.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tiedottaja Boris Tšeširkov sanoi toimittajille Genevessä, että selvitysryhmä oli päässyt Shimelban ja Hitsatsin pakolaisleireille, jotka ”molemmat oli täysin tuhottu ja humanitaariset tarvikkeet ryöstetty ja vandalisoitu”, uutistoimisto AFP kertoo. Tšeširkovin mukaan suurin osa Hitsatsin leirin rakennuksista oli ”poltettu maan tasalle”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat