Bloomberg: Uiguurialueen työoloja kommentoineen H&M:n liikkeitä suljettu Kiinassa - Ulkomaat | HS.fi

Bloomberg: Uiguurialueen työoloja kommentoineen H&M:n liikkeitä suljettu Kiinassa

Boikottikehotukset alkoivat, kun H&M oli ilmaissut huolensa tiedoista, joiden mukaan Xinjiangin uiguurialueella käytetään pakkotyövoimaa.

Turvamies tarkkaili tilannetta Pekingissä sijaitsevan H&M-vaatekaupan edustalla torstaina.­

28.3. 10:33 | Päivitetty 28.3. 10:34

Kiinan uiguurialueen työoloista huolensa ilmaissut ruotsalainen vaatejätti H&M on joutunut kasvavan painostuksen kohteeksi Kiinassa. Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan vuokranantajat ovat sulkeneet Kiinassa ainakin kuusi ketjun myymälää. Tiedossa ei ole, kuinka pitkään liikkeitä pidetään suljettuina.

Myös Kiinan sosiaalisessa mediassa vaatimukset H&M:n boikotoinnista ovat lisääntyneet, Bloomberg kertoo.

Boikottikehotukset alkoivat, kun H&M oli ilmaissut huolensa tiedoista, joiden mukaan Xinjiangin uiguurialueella käytetään pakkotyövoimaa. Sosiaalisessa mediassa jaettiin yhtiön viime vuonna tekemää linjausta siitä, ettei se enää hanki puuvillaa Xinjiangista. Yhtiö on perustellut kantaansa sillä, ettei se voi varmistua siitä, ettei puuvilla ole peräisin pakkotyöleireiltä.

Aiemmin tällä viikolla Kiinan suosituin kyytipalvelusovellus Didi Chuxing poisti H&M:n myymälöiden sijainnit pois sovelluksensa kartoista.

Lue lisää: Kiinan suurin kyytipalvelu hyökkäsi uiguureita puolustanutta H&M:ää vastaan: poisti vaateliikkeiden sijainnit kartoistaan

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on antanut tukensa H&M:lle.

”On todella hyvä, että yritykset ottavat vastuuta palkansaajien ehdoista eri puolilla maailmaa”, hän kommentoi perjantaina uutistoimisto TT:n mukaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat