Italian merivoimien upseeri pidätettiin vakoilusta – luovutti Venäjän diplomaatille salaisia asiakirjoja - Ulkomaat | HS.fi

Italian merivoimien upseeri pidätettiin vakoilusta – luovutti Venäjän diplomaatille salaisia asiakirjoja

Epäillyt jäivät kiinni verekseltään, kun heillä oli salainen tapaaminen.

Italian ulkoministeri Luigi Di Maio tiedotustilaisuudessa 9. maaliskuuta.­

31.3. 13:26

Italian poliisi on pidättänyt Italian merivoimien upseerin ja venäläisdiplomaatin epäiltyinä vakoilusta, kertoo uutistoimisto Reuters keskiviikkona.

Italian ulkoministeriö on kutsunut Venäjän suurlähettilään puhutteluun.

Reutersin mukaan kaksi vakoiluun sekaantunutta venäläisvirkailijaa karkotetaan Italiasta, ulkoministeri Luigi Di Maio oli sanonut. Di Maio luonnehti vakoilutapausta ”äärimmäisen vakavaksi asiaksi”.

Vakoilusta epäilty italialainen on sotilasarvoltaan fregattikapteeni eli suomalaisittain komentaja. Italialaislehti Corriere della Seran mukaan hänellä oli pääsy myös sotilasliitto Naton asiakirjoihin. Italia on Naton jäsenmaa.

Corrieren mukaan karabinieerien erikoisjoukot pidättivät epäillyt tiistai-iltana. Pidätyspaikkaa ei ole kerrottu, mutta pidätyksiä edelsi kuukausien tiedustelutyö.

Epäillyt jäivät kiinni verekseltään. Heillä oli salainen tapaaminen, jossa italialainen oli luovuttamassa venäläiselle asiakirjoja rahaa vastaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat