Saksa aikoo neuvotella Venäjän kanssa Sputnik V:stä - Ulkomaat | HS.fi

Saksa aikoo neuvotella Venäjän kanssa Sputnik V:stä

Espanja ja Italia liittyivät maihin, jotka rajoittavat Astra Zenecan rokotteen käyttöä.

Sputnik V -rokoteampulli.­

8.4. 21:45

Saksan hallitus aikoo neuvotella Venäjän kanssa Sputnik V -rokotteen ostamisesta, kertoi Saksan terveysministeri Jens Spahn medialle torstaina. Ehtona on hänen mukaansa se, että Euroopan lääkevirasto (EMA) antaa hyväksyntänsä Venäjän kehittämän Sputnik V:n käytölle.

Spahn sanoi kertoneensa EU:n terveysministerien kokouksessa, että Saksa neuvottelee Venäjän kanssa kahdenkeskisesti Sputnik V:n ostamisesta. Syynä on Spahnin mukaan se, ­että Euroopan komissio ei solmi Sputnik V -rokotteesta samanlaista EU:n yhteishankinnan ­sopimusta kuin on tehty esimerkiksi Biontechin ja Pfizerin valmistamasta rokotteesta.

Saksan hallituksen ilmoitus tuli päivä sen jälkeen, kun maan osavaltio Baijeri ilmoitti alle­kirjoittaneensa aiesopimuksen Sputnik V:n ostamisesta. Baijeri aikoo ostaa enintään 2,5 miljoonaa annosta Sputnik V:tä, jos lääkevirasto EMA hyväksyy rokotteen.

Venäläisen rokotteen tuontimahdollisuuden lisäksi lääke­yhtiö R-Pharm on perustamassa Sputnik V:n tuotantolaitoksen Saksan Illertissenin kaupunkiin.

Usea muu EU-maa on jo ostanut Venäjältä Sputnik V -roko­tetta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat