Historiallinen kutomo tuhoutui tulipalossa Pietarissa, ainakin kaksi kuollut – video näyttää tuhoisan liekkimeren - Ulkomaat | HS.fi

Historiallinen kutomo tuhoutui tulipalossa Pietarissa, ainakin kaksi kuollut – video näyttää tuhoisan liekkimeren

Venäjän hätätilaministeriön mukaan iltapäivällä syttynyt tulipalo levisi illalla naapurirakennukseen, jossa on työläishotelli.

12.4. 15:17 | Päivitetty 12.4. 23:23

Historiallinen villakutomo Nevskaja manufaktura paloi maanantaina poroksi sammutusyrityksistä huolimatta Nevan rannalla Pietarin keskustan kaakkoislaidalla.

Savupilvet peittivät osan kaupunkia ja liikenne jumiutui iltapäivällä Fontanka-uutissivuston mukaan paloautojen kiiruhtaessa sammuttamaan suurpaloa.

Puoli kuuden aikaan illalla paikalliset viranomaiset kertoivat evakuoineensa myös suuren tehdasrakennuksen naapuritalon, johon tuli oli levinnyt. Fontankan mukaan rakennuksessa sijaitsee kaupungin siirtotyöläisiä majoittava hostelli.

Kaikkiaan palossa oli iltakuuteen mennessä tuhoutunut 10 000 kerrosneliömetriä rakennusten pinta-alaa ja osa katosta oli romahtanut. Suurpaloa sammutettiin myös helikoptereiden avulla.

Tuli syttyi iltapäivällä vanhalla teollisuusalueella, joka on nykyisin yksityisen osakeyhtiön omistuksessa. Suurin osa alueesta on kuitenkin uutistoimisto Ria Novostin mukaan vuokrattu ulkopuolisille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan palo roihusi yhä yhdentoista aikaan illalla Suomen aikaa, ja sen sammuttamiseen oli osallistunut lähes 350 palomiestä.

Palokunta sammuttamassa Nevskaja Manufaktura paloa Pietarissa.­

Hätätilaministeriön Pietarin osaston mukaan palopaikalta evakuoitiin iltapäivällä 40 ihmistä. Sairaalahoidossa oli illalla ministeriön mukaan kaksi ihmistä, joiden tila oli vakava.

Fontankan välittämän ministeriön tiedon mukaan sairaalahoitoon joutuneet olivat molemmat savumyrkytyksen saaneita palomiehiä, joista toinen kuoli pian sairaalaan saapumisensa jälkeen. Illalla viranomaiset ilmoittivat, että kolmas palomies on kateissa.

Yhdeksän aikaan illalla viranomaiset kertoivat, että raunioista oli löydetty kuolleen palomiehen ruumis. Hän saattoi olla juuri aiemmin kadonneeksi ilmoitettu pelastustyöntekijä.

Palon syttymissyystä ei ollut heti tiedossa. Tutkintakomitea ilmoitti kuitenkin illalla aloittaneensa selvityksen hengenvaaran aiheuttamisesta huolimattomuudella.

Brittiläinen kauppias James Tornton perusti kutomon 1841. Bolševikit kansallistivat sen vallankumouksen jälkeen 1918 ja tehdas jatkoi toimintaansa nimillä Punakangas ja Petrotekstiili.

Tehdas yksityistettiin 1992 ja uusi omistaja otti käyttöön alkuperäisen nimen Nevskaja manufaktura.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat