Äärioikeistolaisen ”Gruppe S:n” oikeudenkäynti alkoi Saksassa – 12 miehen ryhmä halusi lietsoa sisällissotaa ja tappaa muslimeja - Ulkomaat | HS.fi

Äärioikeistolaisen ”Gruppe S:n” oikeudenkäynti alkoi Saksassa – 12 miehen ryhmä halusi lietsoa sisällissotaa ja tappaa muslimeja

Ulkomaalaisvihamielinen ja kansallissosialistinen ryhmä kaavaili muun muassa moskeijahyökkäyksiä.

Yksi ”Ryhmä S:n” syytetyistä odotti oikeudenkäynnin alkamista Stuttgartissa Saksassa tiistaina.­

13.4. 14:52

Stuttgartissa Saksassa alkoi tiistaina oikeudenkäynti ”Gruppe S:ää” eli ”Ryhmä S:ää” vastaan, kertoo muun muassa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung.

Syytettynä on kaksitoista miestä, joista yksitoista on vangittuna ja yksi vapaalla jalalla. Heitä epäillään äärioikeistolaisten terrori-iskujen valmistelusta.

Ryhmä on nimetty johtajansa mukaan. Hänet tunnetaan Saksassa nimellä Werner S.

Syyttäjän mukaan miehet halusivat tappaa muslimeja ja lietsoa Saksaan sisällissotaa. Miesten elämänkatsomusta syyttäjä luonnehtii ulkomaalaisvihamieliseksi ja kansallissosialistiseksi.

Miesten vihan kohteena ovat erityisesti muslimit ja juutalaiset, joista he ovat syyttäjän mukaan puhuneet ”ihmisjätteenä” ja ”torakoina”. Aikomuksena oli hyökätä muun muassa moskeijoihin.

Miehet pidätettiin helmikuussa 2020. Oikeudenkäynti on Süddeutsche Zeitungin mukaan mittaluokaltaan valtava ja kestää oletettavasti kauan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat