Raul Castro ilmoitti luopuvansa Kuuban kommunisti­puolueen johdosta - Ulkomaat | HS.fi

Raul Castro ilmoitti luopuvansa Kuuban kommunisti­puolueen johdosta

Kuuban kuudenkymmenen vuoden Castro-dynastia tuli perjantaina päätökseensä.

Raul Castro puhui Kuuban kommunistisen puolueen puoluekokouksessa Havannassa perjantaina 16. huhtikuuta.­

16.4. 22:12

Kuuban kommunistisen puolueen johtaja Raul Castro, 89, ilmoitti perjantaina luopuvansa saarivaltion valtapuolueen johdosta, kertoo uutistoimisto Reuters. Castro teki ilmoituksensa televisioidussa puheessaan puolueen nelipäiväisen puoluekokouksen aluksi Havannassa.

”Uskon tulisesti tovereideni voimaan, esimerkkiin ja ymmärrykseen ja niin kauan kuin elän puolustan viimeiseen asti isänmaata, vallankumousta ja sosialismia”, Castro julisti puoluekokousväelle.

Raul Castron ilmoitus merkitsi 62 vuoden Castro-dynastian loppua Kuuban johdossa. Hän luopui Kuuban presidentin tehtävistä jo kolme vuotta sitten ja luovutti tuolloin valtikan 60-vuotiaalle Miguel Diaz-Canelille. Hän kertoi tuolloin luopuvansa puoluejohtajan tehtävästä 2021 ja piti siis sanansa.

Raul Castron isoveli Fidel Castro nousi sosialistiseksi julistautuneen Kuuban valtiaaksi vallankumouksessa 1959 ja johti Kuuban kommunistipuoluetta vuodesta 1961 aina vuoteen 2011 saakka, jolloin hänen pikkuveljensä Raul peri tehtävän. Fidel Castro kuoli 90-vuotiaana vuonna 2016.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat