Egyptissä ainakin 11 kuollut ja lähes sata loukkaantunut junaturmassa - Ulkomaat | HS.fi

Egyptissä ainakin 11 kuollut ja lähes sata loukkaantunut junaturmassa

Maassa tapahtui myös maaliskuun lopussa junaonnettomuus, jossa kuoli ainakin 20 ihmistä ja lähes 200 loukkaantui.

Ihmiset seisoivat raiteiltaan suistuneen junavaunun ympärillä lähellä Egyptin Sandahurin kylää. Onnettomuudessa kuoli ainakin 11 ihmistä ja noin sata loukkaantui.­

18.4. 21:38 | Päivitetty 18.4. 23:12

Egyptissä ainakin 11 ihmistä on kuollut ja 98 loukkaantunut matkustajajunan suistuttua raiteilta, maan terveysministeriö kertoi sunnuntai-iltana.

Onnettomuuspaikka sijaitsee lähellä Toukhin kaupunkia, hieman Kairosta pohjoiseen.

Juna oli matkalla Kairosta Mansouran kaupunkiin, kun neljä sen vaunua suistui raiteilta noin kahden aikoihin iltapäivällä, maan rautatieyhtiö kertoi tiedotteessaan. Turman syy ei ole vielä tiedossa.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi velvoitti maan asevoimien viranomaiset selvittämään onnettomuuden syyt. Junan kuljettaja ja muita rautatieviranomaisia on uutistoimisto AFP:n mukaan otettu kiinni kuulusteluja varten.

Maan liikenneministeriä Kamel el-Waziria on aiemmin vaadittu eroamaan sosiaalisessa mediassa. Hän ei ole kuitenkaan suostunut eroamaan, vaan on vannonut kehittävänsä maan vanhentuvaa rautatieverkostoa.

Egyptissä tapahtui myös maaliskuussa kuolettava junaonnettomuus, jossa kaksi junaa törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa kuoli ainakin 20 ihmistä ja noin 200 loukkaantui.

Vaurioutunutta junaa tutkittiin sunnuntaina.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat