Ainakin 22 korona­potilasta kuoli Intiassa happisäiliön vuodon seurauksena - Ulkomaat | HS.fi

Ainakin 22 korona­potilasta kuoli Intiassa happisäiliön vuodon seurauksena

Useat intialaissairaalat ovat kertoneet, että niiltä uhkaa loppua potilaille tarkoitettu happi jopa tunneissa.

21.4. 14:58

Yli 20 koronaviruspotilasta on kuollut Intiassa, kun sairaalan happisäiliö alkoi vuotaa. Tapaus sattui keskiviikkona Nashikissa lähellä Mumbaita.

Asiasta kertovat useat intialaiset mediat, esimerkiksi Hindustan Times ja India Today.

Hindustan Timesin mukaan yksi sairaalan suurista happisäiliöistä alkoi vuotaa, kun sitä oltiin täyttämässä. Vuodon takia säiliön paine laski, eikä happi virrannut sitä tarvitseville potilaille, kuten sen olisi kuulunut.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, olivatko kuolleet potilaat hengityskoneiden vai happiviiksien varassa. Kuolleista puolet oli naisia ja puolet miehiä.

Zakir Hussainin aluesairaalassa, jossa onnettomuus tapahtui, on yli 150 koronaviruspotilasta. Hindustan Timesille asiaa kommentoineen aluehallinnon terveysministerin mukaan näistä potilaista ainakin 61 on ollut kriittisessä tilassa.

Intian pääministeri Narendra Modi esitti kuolleiden potilaiden omaisille surunvalittelunsa. Modi kutsui onnettomuutta sydäntä raastavaksi. Times of Indian mukaan uhrien omaisille suunnitellaan noin reilun 5 000 euron avustusta.

Intian koronavirustilanne on heikentynyt viime viikkoina. Keskiviikkona raportoitiin 295 041 uutta koronavirustartuntaa, mikä on uutistoimisto Reutersin mukaan suurin pandemian aikana raportoitu tartuntaluku.

Useat intialaissairaalat ovat raportoineet happivarastojensa hupenemisesta ja huolensa siitä, että varahappi voi loppua kesken vain tunneissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat