Villi tiikeri hyökkäsi kylään Kiinassa: ”Äkkiä kuulin eläimen karjaisun” - Ulkomaat | HS.fi

Villi tiikeri hyökkäsi kylään Kiinassa: ”Äkkiä kuulin eläimen karjaisun”

Siperiantiikeri on maailman suurin kissapeto ja erittäin uhanalainen laji.

24.4. 15:10

Villi amurin- eli siperiantiikeri hyökkäsi yhden ihmisen kimppuun ja aiheutti aineellisia vahinkoja kylässä lähellä Mishanin kaupunkia Koillis-Kiinan Heilongjiangin maakunnassa perjantaina.

Kiinan valtiollisen tv-yhtiön CCTV:n mukaan ensimmäiset havainnot tiikeristä tehtiin perjantaiaamulla.

”Heräsin aamulla ja menin pihalle. Äkkiä kuulin eläimen karjaisun. En tiennyt, mikä se oli, joten juoksin pois ja näin tiikerin. Sitten pakenin ja menin kotiini ja kerroin perheelleni tiikeristä”, kertoi kylän asukas Zhang Shouzhi CCTV:lle.

Ihmisasutuksen lähelle harhautunut tiikeri rikkoi ainakin yhden auton ikkunan. Myöhemmin eläin hyökkäsi pellolla työskennelleen kyläläisen kimppuun. Hänet vietiin vammojensa takia sairaalahoitoon.

Useiden tuntien päästä viranomaiset ottivat tiikerin kiinni nukutusaseen avulla. Eläimelle tehdään terveystarkastus, jonka jälkeen viranomaiset harkitsevat sen päästämistä takaisin luontoon.

Silminnäkijöiden mukaan tiikeri oli noin kaksi metriä pitkä, eli se on suurikokoinen aikuinen. Siperiantiikeri on maailman suurin kissapeto ja erittäin uhanalainen laji. Aikuinen urostiikeri voi painaa lähes 300 kiloa, kertoo Korkeasaaren eläintarha.

Vielä 1940-luvulla siperiantiikereitä eli luonnossa vain noin 40 yksilöä. Sittemmin kanta on noussut yli 500 yksilöön. Eläintarhoissa siperiantiikereitä elää noin 450 yksilöä, kertoo Korkeasaari.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat