Kiinalaismies ylitti tarkasti vartioidun Taiwaninsalmen kumiveneellä viikonloppuna tavoitteenaan löytää ”vapautta ja demokratiaa” - Ulkomaat | HS.fi

Kiinalaismies ylitti tarkasti vartioidun Taiwaninsalmen kumiveneellä viikonloppuna tavoitteenaan löytää ”vapautta ja demokratiaa”

Poliisi epäilee miestä Taiwanin kansallisen turvallisuuden ja maahanmuuttolakien rikkomisesta, kertoo yhdysvaltalaismedia CNN.

Taiwaninsalmi on yksi maailman raskaimmin militarisoiduista vesialueista Kiinan ja Taiwanin kireiden välien vuoksi. Kuvassa vesieste Lieyun saaren edustalla Manner-Kiinan tuntumassa.

3.5. 17:59

Kiinalaismies ylitti viikonloppuna kumiveneellä kahden armeijan tarkasti vartioiman Taiwaninsalmen tavoitteenaan löytää ”vapautta ja demokratiaa”, kertoo esimerkiksi taiwanilaismedia Taipei Times.

Mies löydettiin myöhään perjantai-iltana paikallista aikaa Taichungin satamasta Taiwanin saaren länsirannikolta. Hän oli lähtenyt matkaan Kiinan itärannikon Fujianin maakunnasta.

Mies ylitti noin 80 kilometriä leveän salmen perämoottorillisella kumiveneellä. Matkaan meni noin 10 tuntia.

Mies on tällä hetkellä karanteenissa ja poliisit tutkivat hänen taustaansa. Poliisi epäilee häntä Taiwanin kansallisen turvallisuuden ja maahanmuuttolakien rikkomisesta, kertoo yhdysvaltalaismedia CNN.

Taiwaninsalmi on yksi maailman raskaimmin militarisoiduista vesialueista Kiinan ja Taiwanin kireiden välien vuoksi. Kommunistipuolueen hallitsema Kiina on viime aikoina esitellyt sotilaskalustoaan entistä kiivaammin Taiwanin tuntumassa niin ilmassa kuin merelläkin.

Kiinalla yksinään on salmen alueella yli 255 rannikkovartioston laivaa sekä kymmeniä raskaasti aseistettuja laivaston aluksia, kertoo CNN viitaten Yhdysvaltain puolustusministeriön arvioon.

Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan ja on vuosikymmeniä puhunut sen liittämisestä Manner-Kiinaan. Taiwan on kuitenkin käytännössä oma demokraattinen valtionsa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat