Méxicossa metrosillan romahduksessa on kuollut ainakin 25 ihmistä ja loukkaantunut 80, samalla metrolinjalla ollut ongelmia ennenkin - Ulkomaat | HS.fi

Méxicossa metrosillan romahduksessa on kuollut ainakin 25 ihmistä ja loukkaantunut 80, samalla metrolinjalla ollut ongelmia ennenkin

Sillalla oli romahtamisen aikaan useita junavaunuja.

4.5. 7:48 | Päivitetty 5.5. 11:05

Metrojunien ylikulkusilta romahti maanantaina paikallista aikaa osittain Meksikon pääkaupungissa Méxicossa, kertoivat uutistoimistot.

Sillalla oli romahtamisen aikaan junavaunuja, joista ainakin kaksi putosi sillan alla olevalle vilkasliikenteiselle autotielle.

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että onnettomuudessa on kuollut ainakin 25 ihmistä. Lähes 80 ihmistä joutui sairaalahoitoon.

Paikalta levisi nopeasti valvontakameroiden taltioimaa kuvaa turmasta.

Sillalla oli romahtamisen aikaan useita junavaunuja.­

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador lupasi tiistaina, että onnettomuuteen johtaneet syyt tutkitaan ja syylliset saatetaan vastuuseen. Presidentti julisti Meksikoon kolmen päivän suruajan onnettomuudessa kuolleiden muistolle.

Kaupungin pormestari Claudia Sheinbaum on kertonut, että ainakin yksi auto jäi romahtaneen sillan alle. Siinä ollut ihminen näyttää selvinneen hengissä, mutta hänet on viety sairaalahoitoon.

Myöhemmin Sheinbaum kertoi kuolonuhrien joukossa olevan myös lapsia.

Sheinbaumin mukaan näyttää siltä, että ylikulun kannatinpalkit olivat antaneet periksi. Onnettomuuden syystä ei kuitenkaan ole vielä virallista tietoa.

Pelastustyöt piti joksikin aikaa keskeyttää, sillä ilmassa v-muodossa riippuvat junavaunut olivat liian epävakaita, jotta niiden lähellä voitiin operoida.

Brittilehti The Guardianin mukaan turma tapahtui noin kello 22.30 paikallista aikaa metrolinjalla 12. Linja valmistui kymmenisen vuotta sitten. Uutistoimisto AP:n mukaan metrolinja on aiemmin kärsinyt useista rakenneongelmista.

Yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n mukaan linjaa kutsutaan myös ”Kultaiseksi linjaksi”. Se on kaupungin uusin pikaraidelinja.

The Guardianin mukaan Méxicon metro on Pohjois-Amerikan toiseksi suurin New Yorkin maanalaisen jälkeen. Vuonna 2019 sitä käytti yli 1,6 miljardia ihmistä.

Onnettomuus on aiheuttanut keskustelua rakentamisen ja kunnossapidon standardeista.

Kaupungin metrotyöntekijöiden ammattiliiton mukaan metrolinja 12:n kunnossapito on ulkopuolisen yrityksen vastuulla toisin kuin muut metrolinjat. Liiton johtaja Fernando Espino kertoi paikalliselle tv-kanavalle, että insinöörit olivat jo aiemmin raportoineet ongelmista samalla metrolinjalla.

”Se on voinut johtua laiminlyönnistä. He eivät ottaneet sitä vakavasti”, Espino sanoi.

Paikallinen asukas kertoi uutistoimisto AFP:lle epäilleensä jo aiemmin ylikulkusillan olevan huonosti rakennettu, sillä junien kulkeminen saa läheiset rakennukset tärisemään.

Vuonna 2014 Méxicon kaupungin pormestari Miguel Ángel Mancera keskeytti noin tusinan metroaseman toiminnan samalla linjalla, koska asemia täytyi korjata huonon kunnon takia.

Myöhemmin julkaistu selvitys totesi, että raiteen suunnittelussa, toiminnassa ja kunnossapidossa oli ongelmia.

Maanantaina romahtaneen radanosan oli rakentanut meksikolaisen miljardöörin Carlos Slimin omistama yhtiö.

Pelastustyöntekijöitä onnettomuuspaikalla Méxicossa.­

Pelastustyöntekijöitä kuljettamassa onnettomuudessa loukkaantunutta.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat