Pietari haluaa avata ovet rokote­turismille ulkomailta - Ulkomaat | HS.fi

Pietari haluaa avata ovet rokote­turismille ulkomailta

Kohderyhmänä olisivat aluksi ulkomailla asuvat venäläiset ja venäläisten ulkomaalaiset perheenjäsenet. Kaupunki on saanut kyselyjä jo muun muassa Saksasta.

Nainen sai annoksen venäläistä Sputnik V -koronavirusrokotetta pietarilaisessa kauppakeskuksessa helmikuussa.­

4.5. 13:51

Pietari haluaa ryhtyä vastaanottamaan ulkomailta koronarokoteturisteja, kertoo pietarilainen Fontanka-uutissivusto.

Ensimmäisenä rokotusmatkoja järjestettäisiin ulkomailla asuville venäläisille ja sen jälkeen venäläisten ulkomaalaisille perheenjäsenille.

Pietarin kaupungin turisminedistämiskomitean johtaja Sergei Kornejev sanoi kaupungin tavoittelevan rokoteturismin avaamista myös suuremmille massoille.

”Ulkomaalaiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita. Olemme saaneet kyselyjä Meksikosta, Saksasta sekä Aasian ja Latinalaisen Amerikan maista”, Kornejev sanoi Fontankalle.

Pietarin kaupunginhallinto neuvottelee parhaillaan rokoteturismin järjestämisestä Venäjän liittovaltion koronavirusasioita hoitavien viranomaisten kanssa. Kornejev sanoi Pietarin odottavan valtion viranomaisten päätöstä.

Kornejevin mukaan Pietari on jo järjestänyt yhdessä Venäjän ulkoministeriön yksikön Rossotrudnitšestvon kanssa tiedotuskampanjan, jossa ulkomailla asuvat venäläiset toivotetaan tervetulleeksi rokotuksiin Pietariin.

Valtion viranomaiset ovat muistuttaneet pietarilaisia, että paikallisten asukkaiden rokottaminen on ensi sijalla, mutta Kornejev on toiveikas.

”Rokotukset sujuvat hyvin aktiivisesti”, hän huomauttaa.

Runsaan viiden miljoonan asukkaan Pietarissa oli maanantaihin mennessä rokotettu yli 570 000 kaupunkilaista, joista lähes 439 000 oli saanut molemmat annokset, kertoo uutissivusto RBK.

Pietarilaisia on rokotettu kahdella venäläisrokotteella: Sputnik V:llä ja EpiVakKoronalla. Venäjällä on riittänyt rokotteita, mutta kansalaiset ovat olleet haluttomia ottamaan niitä.

Euroopan maissa on puolestaan ollut pulaa rokotteista. Saksalaisen Deutsche Wellen mukaan Saksasta on jo lennätetty ihmisiä Moskovaan rokotettaviksi.

Venäjä rajoittaa edelleen matkustamista ulkomailta pandemian vuoksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat