Liechtensteinin prinssiä syytetään Romanian suurimman karhun tappamisesta - Ulkomaat | HS.fi

Liechtensteinin prinssiä syytetään Romanian suurimman karhun tappamisesta

Prinssiä syytetään Arthur-nimisen suojellun karhun ampumisesta Karpaattien vuoristossa Romaniassa.

6.5. 9:04 | Päivitetty 6.5. 10:07

Eläinoikeusaktivistit syyttävät Liechtensteinin prinssi Emanuelia suojellun karhun tappamisesta. Romanian suurimmaksi karhuksi kutsuttua eläintä on luonnehdittu joidenkin lähteiden mukaan myös Euroopan suurimmaksi.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP, Britannian yleisradio­yhtiö BBC ja brittilehti The Guardian.

Romania kertoi keskiviikkona aloittavansa tapauksesta tutkinnan. Prinssin epäillään ampuneen suojellun karhun metsästysretkellään Karpaattien vuoristossa maaliskuussa.

Romanialaiset puistonvartijat ja eläinaktivistit seurasivat Arthur-karhun elämää tarkasti.

Prinssi Emanuelilla oli Romanian myöntämä erikoislupa ampua paikallisia maanviljelijöitä häirinnyt naaraskarhu. Prinssin epäillään kuitenkin ampuneen uroskarhun, josta ei ole ollut haittaa ihmisille.

Aktivistit epäilevät, että prinssi ampui suuren karhun tahallaan metsästyskunnian toivossa. Liechtensteinin prinssin toimistosta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että he eivät tiedä tämän ”henkilökohtaisen asian” taustoja, mutta hovi painottaa kunnioittavansa luontoa ja ekologista kestävyyttä.

Aktiivisessa seurannassa ollut Romanian suuri karhu Arthur oli 17-vuotias.

Romaniassa on Euroopan suurin karhupopulaatio, yli 6 000 karhua. Ruskeakarhun metsästys ja suurten nisäkkäiden trofeemetsästys ovat Romaniassa kuitenkin kielletty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat