Kansallispuistoon Utahissa viisi kuukautta sitten kadonnut nainen löytyi elossa kanjonista, selvisi talven yli teltassa ruoholla ja sammalella - Ulkomaat | HS.fi

Kansallispuistoon Utahissa viisi kuukautta sitten kadonnut nainen löytyi elossa kanjonista, selvisi talven yli teltassa ruoholla ja sammalella

Poliisi löysi hänet, kun etsimiseen käytetty lennokki iskeytyi maahan. Nainen oli nukkunut teltassa talven läpi ja syönyt ruohoa ja sammalta.

Kadonnut löytyi teltasta, kun etsintään käytetty lennokki iskeytyi maahan.

6.5. 11:56

Viisi kuukautta sitten kansallispuistoon Utahissa kadonnut nainen on löydetty elossa, kertoo paikallinen poliisi.

47-vuotias nainen ilmoitettiin kadonneeksi sen jälkeen, kun viranomainen löysi marraskuussa hylätyn auton parkkipaikalta kansallispuistosta, kertoi Utahin poliisi tiedotteessaan maanantaina.

Viranomaiset halusivat kertoa naiselle kanjonin sulkemisesta talveksi, joten etsintäjoukot kävivät alueen läpi jalan ja lentäen, mutta eivät onnistuneet paikantamaan naista.

Viranomaiset keskustelivat naisen läheisten kanssa ja saivat selville tämän työkavereilta, että nainen saattaisi kärsiä mielenterveydellisistä ongelmista.

Viranomaiset palasivat alueelle vapaaehtoisten kanssa sunnuntaina. Vapaaehtoisten etsintään käyttämä lennokki iskeytyi maahan, jolloin he joutuivat hakemaan lennokin alueelta kävellen. Matkalla he näkivät teltan, josta nainen asteli ulos.

Naisella ei ollut löytöhetkellä fyysisiä vammoja, mutta hän oli heikossa kunnossa ja merkittävästi alipainoinen. Kadonnut oli viettänyt teltassa kylmän talven. Häneltä löytyi pieniä määriä ruokaa, mutta hän oli selviytynyt kuukaudet juomalla vettä läheisestä joesta ja syömällä ruohoa ja sammalta.

Viranomaiset uskovat, että nainen tietoisesti valitsi pysyä alueella marraskuusta 2020 lähtien. Nainen vietiin paikalliseen sairaalaan.

”Useat eivät valitsisi asua samoissa olosuhteissa, joissa nainen asui. Hän ei kuitenkaan tehnyt mitään lainvastaista”, Utahin poliisi tähdensi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat