Intian viran­omaiset virittivät Ganges­jokeen verkon koronatautiin kuolleiden ruumiita varten - Ulkomaat | HS.fi

Intian viran­omaiset virittivät Ganges­jokeen verkon koronatautiin kuolleiden ruumiita varten

Biharin osavaltion viranomaiset asensivat verkon sen jälkeen, kun joesta löytyi yli 70 ihmisen ruumiit.

Perinteisen polttohautauksen valmistelua Uttar Pradeshissa aiemmin toukokuussa.

12.5. 13:48

Intiassa viranomaiset ovat virittäneet verkon Gangesjokeen pysäyttääkseen koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin kuolleiden ihmisten ruumiit, jotka on heitetty jokeen.

Verkon virittivät Pohjois-Intiassa sijaitsevan Biharin osavaltion viranomaiset Biharin ja naapuriosavaltio Uttar Pradeshin rajalle jokeen sen jälkeen, kun aiemmin kuluvalla viikolla joessa havaittiin 71 ihmisen ruumiit.

Uutistoimisto AFP:lle ja Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle asiasta kertoneet paikalliset arvioivat, että ruumiit oli heitetty jokeen, koska köyhimmillä intialaisilla ei ole varaa polttohaudata kuolleita omaisiaan. Toinen mahdollisuus on, että paikalliset krematoriot eivät yksinkertaisesti ehdi käsitellä kuolleiden ruuhkaa.

Biharin vesiresursseista vastaava alueministeri Sanjay Kumar kirjoitti Twitterissä Biharin hallituksen kärsivän sekä kuolleiden kohtaamasta tragediasta että Gangesjoelle koituvasta vahingosta. Joen valvontaa on nyt tehostettu.

Kumarin mukaan ruumiit kuuluivat ihmisille, jotka olivat kuolleet neljä tai viisi päivää aiemmin.

AFP kertoo, että ruumiita löytyi joesta myös Uttar Pradeshin osavaltiossa sijaitsevassa Gahmarissa. Gahmarista löytyivät 25 ihmisen ruumiit.

Intiassa oli keskiviikon tiedon mukaan kuollut covid-19-tautiin yli 250 000 ihmistä. Pelkästään keskiviikkona uusia tartuntoja ilmoitettiin yli 348 000 edeltävän vuorokauden ajalta.

Monet asiantuntijat arvioivat, että rekisteröidyt tiedot eivät kerro totuutta ja että luvut ovat todellisuudessa huomattavasti suurempia. Tämä johtuu siitä, että köyhillä alueilla sijaitsevat vähät sairaalat sijaitsevat pitkien välimatkojen päässä ja niiden mahdollisuudet pitää tapauksista kirjaa ovat muutenkin heikot.

Lue lisää: Kymmeniä ruumiita ajelehti pitkin Gangesjokea Intiassa, vainajien uskotaan kuolleen koronatautiin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat