Prinssi Harry kritisoi isänsä Charlesin antamaa kasvatusta ja kertoo kuninkaallisen perheen välittävän kärsimystä sukupolvelta toiselle - Ulkomaat | HS.fi

Prinssi Harry kritisoi isänsä Charlesin antamaa kasvatusta ja kertoo kuninkaallisen perheen välittävän kärsimystä sukupolvelta toiselle

Harryn mukaan elämä kuninkaallisessa perheessä on kuin eläisi Truman Show’ssa ja eläintarhassa.

Prinssi Charles (vas.), prinssi William (takana), herttuatar Catherine, herttuatar Meghan ja prinssi Harry matkalla joulupäivän jumalanpalvelukseen vuonna 2018 Sandringhamissa.

14.5. 9:58

Britannian prinssi Harry kritisoi saamaansa kasvatusta ja kertoo elämästään median valokeilassa näyttelijä Dax Shepardin juontamassa Armchair Expert -podcastin jaksossa, joka julkaistiin torstaina.

Asiasta uutisoivat muun muassa The Guardian, CNN ja The People.

Harry oli jaksossa markkinoimassa uutta Apple TV+ -sarjaansa, joka käsittelee mielenterveysongelmia ja joka on toteutettu yhdessä juontaja Oprah Winfreyn kanssa.

Harry kertoi 90-minuuttisessa haastattelussa, että kuninkaallinen perhe on välittänyt hänelle paljon ”geneettistä tuskaa ja kärsimystä” ja hän haluaa katkaista kierteen, jotta Harryn ja herttuatar Meghanin lapset eivät joutuisi kokemaan samaa.

”En syytä ketään. Mielestäni meidän ei pitäisi osoitella tai syytellä ketään, mutta ehdottomasti, kun puhutaan vanhemmuudesta, jos olen itse kokenut jonkinlaista tuskaa tai kärsimystä, koska ehkä isäni tai vanhempani ovat kärsineet samasta, aion pitää huolta, että katkaisen kierteen enkä anna sen jatkua.”

Harry totesi isänsä prinssi Charlesin kohdelleen häntä samalla tavalla kuin Charlesin vanhemmat, kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, olivat kohdelleet tätä.

”Yhtäkkiä aloin yhdistää palasia ja ymmärtää, että okei, hän kävi koulua täällä, tätä siellä tapahtui, tämän tiedän hänen elämästään ja tiedän myös, että se on yhteyksissä hänen vanhempiinsa, joten se tarkoittaa, että hän kohteli minua samalla tavalla kuin hänen vanhempansa kohtelivat häntä, joten miten voin muuttaa sen omille lapsilleni?”

Kertomansa mukaan Harry ymmärsi parikymppisenä, ettei hän halua kuninkaallisen tehtäviä. Hän oli nähnyt läheltä, mitä rooli kuninkaallisessa perheessä teki hänen äidilleen prinsessa Dianalle.

Shepard kysyi Harryltä, miltä tuntuu olla miljoonien ihmisten katseen kohteena.

”Se on sekoitus Truman Show’ssa ja eläintarhassa elämistä.”

Truman Show on komediaelokuva vuodelta 1998. Jim Carreyn esittämä päähenkilö on tietämättään kansainvälisen tosi-tv-ohjelman tähti ja hänen elämäänsä kuvataan ympäri vuorokauden.

Harry kertoo aloittaneensa terapian sen jälkeen, kun Meghan oli havainnut hänen olevan avun tarpeessa. Terapia on auttanut häntä ”ottamaan pään pois pensaasta” ja ymmärtämään, että hän voi auttaa muita käyttämällä etuoikeutettua asemaansa hyväksi.

Harry ja Meghan muuttivat Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun pariskunta luopui asemastaan kuninkaallisessa perheessä. Pariskunta odottaa toista lastaan.

Maaliskuussa Harry ja Meghan antoivat Oprah Winfreylle haastattelun, jossa he kertoivat elämästään kuninkaallisina. Haastattelu sai laajaa mediajulkisuutta kansainvälisesti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat