Puolassa riemuittiin terassien avautumisesta puolen vuoden sulkutilan jälkeen – Video näyttää ihmisten tunnelmia rajoitusten höllentyessä - Ulkomaat | HS.fi

Puolassa riemuittiin terassien avautumisesta puolen vuoden sulkutilan jälkeen – Video näyttää ihmisten tunnelmia rajoitusten höllentyessä

Kansalaisilla odotukset korkealla, pandemian toivotaan olevan jo ohitse.

15.5. 14:28

Puolalaiset ottivat ilon irti perjantaina, kun baarien ja ravintoloiden terassit saivat jälleen avata ovensa puolen vuoden tauon jälkeen. Toukokuun lopussa puolalaiset pääsevät myös sisätiloihin, kun ravitsemusliikkeet avataan rajoitetusti, kertoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Lisää vapauden tunnetta toi myös se, että enää puolalaisten ei tarvitse pitää ulkona maskia silloin, kun turvaetäisyyksien pitäminen on mahdollista.

”Paikat ovat olleet kiinni niin kauan, yli 200 päivän ajan ja se oli erittäin stressaavaa ja uuvuttavaa monistakin syistä. Emme olleet varmoja, selviäisimmekö laisinkaan”, sanoi 34-vuotias Bar Studion omistaja Zuzia Mockallo Reutersille.

”Tätä tunnetilaa voisi verrata uuteenvuoteen, kun vanha vuosi päättyy ja uusi alkaa ja odotukset ovat korkealla tulevasta. Olemme onnellisia, hieman jännittyneitä, hieman hermostuneita mutta ennen kaikkea hyvin tunteikkaita”, Mockallo sanoi.

Virustartunnat vähenivät Puolassa jyrkästi huhtikuussa, mikä mahdollisti sulkutoimien helpottamisen.

Varsovassa Koszykin ostoskeskuksessa odotusta pidettiin yllä käynnistämällä laskuri, joka kertoi paljonko aikaa on jäljellä terassien avaamiseen puoliltaöin.

”Elämä palaa takaisin normaaliksi”, arvioi 37-vuotias stylisti Ania Pietrzak Reutersille. Hän oli yksi ensimmäisistä terassien asiakkaista. Pietrzak kertoo kaivaneensa juomista ja savukkeen polttamista ilman pelkoa sakon saamisesta maskipakon rikkomisesta.

Perjantaina Puolassa todettiin vajaa 3 200 uutta koronavirustartuntaa, kun pahimmillaan päivätartuntoja on ollut yli kymmenkertaisesti.

Puolalaisista aikuisista reilu kolmannes on saanut ainakin yhden koronarokoteannoksen, kertoi Reuters.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat