Historiallisen voimakas Tauktae-sykloni pakotti satojen tuhansien evakuointiin Intian länsirannikolla, ainakin 20 kuollut - Ulkomaat | HS.fi

Historiallisen voimakas Tauktae-sykloni pakotti satojen tuhansien evakuointiin Intian länsirannikolla, ainakin 20 kuollut

Gujaratin osavaltiossa on kärsitty pitkistä sähkökatkoksista sähkömastojen ja puiden kaatuiltua. Huolena on ollut se, että alueen liki 400 koronavirussairaalaa voisivat kärsiä sähkökatkoksista.

Asukkaita autettiin ylittämään Tauktae-syklonin nostattaman tulvaveden peittämää katua Mumbaissa maanantaina.

17.5. 13:02 | Päivitetty 18.5. 6:59

Äärimmäisen pahaksi kärjistyneen koronatilanteen lisäksi Intiaa koettelevat myös luonnonvoimat. Maan länsirannikolla Gujaratin osavaltiossa yli 200 000 ihmistä on evakuoitu kodeistaan Tauktae-syklonin iskettyä alueelle maanantai-iltana paikallista aikaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hirmumyrskyssä on kuollut ainakin 20 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Sykloni on tehnyt myös materiaalisia tuhojaan rannikolla Keralassa, Karnatakassa, Goalla ja Maharashtrassa.

Myrsky toi rannikolle rankkoja sateita ja uutiskanava BBC:n mukaan tuulenpuuskat saavuttivat jopa 51 m/s nopeuden. Gujaratin osavaltiossa kärsittiin pitkistä sähkökatkoksista sähkömastojen ja puiden kaatuiltua.

Huolena on ollut se, että alueen liki 400 koronavirussairaalaa voisivat kärsiä sähkökatkoksista. Sairaaloihin on viranomaisten mukaan tuotu varageneraattoreita.

Sykloni on aiheuttanut myös maan taloudellisessa keskuksessa Mumbaissa muun muassa kaupungin lentokentän sulkemisen, häiriöitä raideliikenteessä ja tulvien takia suljettuja teitä.

Koronavirusrokotteiden jakelu on myrskyn takia keskeytetty Mumbaissa ja Gujaratissa.

”Tämä tulee olemaan vakavin sykloni Gujaratissa ainakin 20 vuoteen. Tätä voi verrata Kandlaan 1998 iskeneeseen sykloniin, joka aiheutti suuria vahinkoja”, ennakoi paikallisviranomainen Pankaj Kumar Reutersille.

Vuoden 1998 Gujaratin pyörremyrskyssä kuoli noin 4 000 ihmistä.

Gujaratilaiset siirsivät kalastusvenettä turvallisempaan paikkaan pyörremyrsky Tauktaen tieltä maanantaina Veravalissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat