Israel jatkoi yöllä ilmaiskuja Gazaan, poikkeuksellisesti ei tietoa kuolleista - Ulkomaat | HS.fi

Israel jatkoi yöllä ilmaiskuja Gazaan, poikkeuksellisesti ei tietoa kuolleista

Yli 200 palestiinalaista on kuollut yli viikon kestäneiden sotatoimien aikana.

Rakennukset paloivat Gazassa aikaisin tiistaina 18. toukokuuta.

18.5. 5:23 | Päivitetty 18.5. 11:07

Israelin ilmaiskut Gazaan ovat jatkuneet yön aikana. Asiasta uutisoi Times of Israel -lehti, joka pohjaa tietonsa palestiinalaismedioihin. Lisäksi uutistoimisto AFP on julkaissut tuoreita kuvia yön aikana tehdyistä iskuista.

Gazan asukkaat laskivat uutistoimisto Reutersin mukaan 60 iskua yön aikana, mutta Gazan terveysviranomaiset eivät kertoneet yhdestäkään kuolemasta, mikä on myönteinen poikkeus runsaan viikon kestäneissä taisteluissa.

Times of Israel kirjoittaa myös, että Israelin asevoimat ovat iskeneet Hamasin meriteitse käytettäviin hyökkäysaluksiin. Se pohjaa tietonsa palestiinalaismedioihin.

Qatarilaismedia al-Jazeera kirjoittaa, että yli 200 palestiinalaista on kuollut yli viikon kestäneiden sotatoimien aikana. Kymmenen israelilaisen kerrotaan kuolleen.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto OCHAn mukaan kodeistaan paenneiden ihmisten määrä on kasvanut tuoreimpien sotatoimien seurauksena. Järjestön mukaan nyt yhteensä yli 42 000 ihmistä on etsinyt suojaa YK:n palestiinalaispakolaisista vastaavan UNRWA-järjestön ylläpitämästä 50 koulusta Gazassa.

Uutistoimisto AFP kertoo Qatarin Punaisen puolikuun tietoihin vedoten, että maanantaina iskut osuivat Gazan ainoaan koronaviruslaboratorioon. Times of Israel kirjoittaa, että laboratoriossa ei voida enää tehdä koronatestejä. Lehti raportoi, että kahden miljoonan asukkaan Gazassa on Maailmanterveysjärjestö WHO:n mukaan kirjattu yli 100 000 koronavirustartuntaa.

Israelin asevoimat sanoo kohdistaneensa iskuja muun muassa Hamasin tunneliverkostoon. Palestiinalaisryhmät ovat yli viikon kestäneissä toimissa ampunut uutistoimisto AFP:n mukaan yli 3 300 rakettia kohtia Israelia.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kertonut Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle tukevansa tulitaukoa, kerrotaan Valkoisesta talosta. Bidenin ei kuitenkaan kerrottu vaatineen tulitaukoa Israeliin ja palestiinalaisalueille.

Valkoisen talon lausunnossa kerrotaan, että Biden toisti "tukevansa Israelin oikeutta puolustautua raketti-iskuilta". Biden myös "kannusti Israelia pyrkimään takaamaan suojaa syyttömille siviileille".

Lue lisää: Kaikki alkoi Jerusalemin pyhiltä paikoilta – Näin huomiotta jääneet levottomuudet paisuivat kuukaudessa sodaksi

Lue lisää: Israel jatkoi Gazan pommituksia: Militantti­komentajan kerrottiin kuolleen, Lääkärit ilman rajoja -järjestön klinikka vaurioitui

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat